Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Hoe draagt u: het overhemd

17-10-201817-10-2018

 

Geen man zonder een overhemd, hier een paar tips


Het heren overhemd is één van die kledingstukken die tijdloos zijn en in elke kleerkast zouden moeten hangen. Het maakt een man in één klap een stuk interessanter en stijlvoller en biedt bovendien talloze mogelijkheden. Van business tot casual: een goed hemd kunt u combineren in zo goed als elke stijl. De vraag is dan ook: hoe draagt u het overhemd?
 

Nieuwe trends


Het heren overhemd is natuurlijk al sinds jaar en dag een klassieker in de garderobe. Decennialang is het antwoord op de bovenstaande vraag dan ook geweest "zo klassiek mogelijk". De tijden veranderen echter en met de tijden ook de mode. Vandaag de dag mag het allemaal wat creatiever, kleurrijker en experimenteler dan vroeger het geval was. Zo ook met overhemden. We zien nieuwe trends verschijnen met felle patronen maar de meest opvallende? Dat moet wel zijn dat het hemd tegenwoordig vaak verkocht wordt met de kraag of de manchetten (of beiden!) in een contrasterende kleur. Dit zorgt ervoor dat uw hemd een echte eye-catcher wordt en toont gelijk aan dat u niet bang bent een beetje rebels te zijn. Dat gezegd zijnde spreekt het voor zich dat u best weet wie uw publiek is voor u dat draagt. In een formele setting zal dergelijk type hemd minder tot uiting kunnen komen.
 

Business of casual in een vingerknip


Het mooie aan een overhemd zijn de eindeloze mogelijkheden van het kledingstuk. Zo kan hetzelfde mannen blouse met slechts een kleine variatie perfect geschikt zijn voor een vergadering en het avondje uit met de vrienden na de vergadering. Om het zakelijk te houden doet u gewoon alle knopen (ook de bovenste) dicht! Wilt u toch gaan voor een look die net wat meer casual is? Dan liggen er diverse opties voor u open. De simpelste is ongetwijfeld om die paar bovenste knopen los te laten en de mouwen op te stropen. Een goed alternatief hiervoor is het overhemd te laten contrasteren met een leuk t-shirt dat u erbij aandoet. Zeker het witte hemd leent zich bijzonder goed en vlot tot dergelijke contrasten. Weet u al wat ermee van plan bent?