Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Stedentrips in style met HemdVoorHem.nl

26-11-202226-11-2022
Geen idee wat u aan moet op een stedentrip? Lees onze tips hier!


Economisch inpakken

Een stedentrip klinkt altijd erg glamoreus, maar de personen onder ons die dit vaker doen, weten dat er meer bij komt kijken dan gedacht. Een zakelijke trip of voor plezier, er moeten meestal meerdere outfits mee. Maar dat moet ook in de juiste stad komen. Past al die kleding, inclusief pyjama, in de weekendtas of reiskoffer? En past de toilettas daar ook nog bij? Voor een vakantie van een week is inpakken een ding, grote koffer, langere periode, maar voor maar een dag of drie: dat kan nog wel eens lastig zijn!


Welke kleding neem je mee?

Naast de puzzel van hoe alles in de tas gaat passen, is er nog een probleem: wat moet er mee? Wat gaat het weer doen is altijd mijn eerste vraag. Aan de hand daarvan zoek ik een paar schoenen uit die daarop gemaakt zijn en comfortabel genoeg zijn om een hele stad rond te lopen. Of dat Rome of Parijs is, in allebei zijn flink wat leuke kilometers te maken ;). Dan moeten er nog kleren bij: onder en boven. Broek en een simpel overhemd. Als het koud is, met hoge sokken, een ondershirt en een passende jas, als het warm is een ademende stof met een blote enkel. Oh, en laten we schone onderbroeken niet vergeten!


Strijkvrije overhemden mee op stedentrip

Strijkvrije overhemden zijn het ideale kledingstuk om mee op reis te nemen: stijlvol en praktisch. Praktisch denk je nu: huh, een overhemd mee in de koffer? Dat gaat toch niet goed! Maar toch wel. Door het overhemd dubbel te vouwen en dan op te rollen voorkom je de grofste kreukels. Daarna, als u eenmaal in uw hotel aangekomen bent is het ophangen van het overhemd een aanrader. Het ophangen in de badkamer, terwijl er gedoucht wordt, stoomt het overhemd nog een beetje. De kofferlucht gaat eruit en het overhemd zal weer glad trekken.


Hoe komt alles mee terug?

Een zak pasta uit Rome, chocolade uit België of de koelkastmagneet uit Lissabon: er moet meer mee terug dan heen ging. Maar dat is niet de gedachte waarmee we naar het buitenland gaan. Dat wordt dus extra proppen en hopen dat de check-in baliemedewerker op het vliegveld niet al te strikt is. Dan het laatste adviespunt van deze blog: het uitpakken van uw kleding, alsjeblieft laat het niet een aantal dagen staan! Dingen als zweet trekken in een stof en worden hardnekkiger naar mate het er langer in zit. Al helemaal als het opgekropt in een koffer zit, zonder dat het uit kan luchten.