Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
VAKANTIEDEALS TOT 30% KORTING >
Filter

Formaat stropdas


De stropdas heeft verschillende formaten. De formaten van de stropdas zijn erg belangrijk. Een te korte of te lange stropdas is natuurlijk niet erg mooi. Er zijn veel verschillende maten van een stropdas. Al onze stropdassen worden gemaakt van 100 procent zijde.

Stropdas trends 

De trend van dit jaar onder de stropdassen zijn vooral de smalle stropdassen. Deze zijn 5 tot 6 centimeter breed terwijl normale stropdassen tussen de 7 en 8 centimeter breed zijn. Ook zijn de kleuren van dit najaar bruin, bordeaux rood en tinten in de kleur van de herfst. Voor de ideale combinatie kiest u voor een bijpassende kleur overhemd, kostuum en uiteraard de juiste schoenen. Let op: de kleur combinatie marine blauw en zwart is op geen enkele wijze mogelijk (een van de meest gemaakte fouten).

Breedte van een das

De standaard breedte van de stropdassen van tegenwoordig is vrij smal. Er zijn tijden geweest dat de standaard breedte van stropdassen maar liefst 10 centimeter breed was. De breedte ligt tussen de 7 en 8 centimeter breed. Een uitzondering dit jaar zijn de smalle stropdassen. De smalle stropdassen zijn een echte mode trend en hebben een breedte van 6 centimeter. Ze zijn afkomstig uit de jaren 50 en 60. Tegenwoordig is uw garderobe niet up-to-date als u geen smalle stropdas heeft.

Verschillende lengte van dassen

De ideale lengte van een stropdas is tussen de 148 en 150 centimeter, de meeste mannen staat deze lengte het beste. Mannen worden steeds langer en hierdoor de stropdas ook, voorheen was de stropdas nog maar 145 centimeter. De stropdas zit goed als de onderkant van de stropdas de bovenkant van de riem raakt. Een tip: als u de stropdas om de hals legt, zorg ervoor dat het smalle deel van de stropdas minder laag hangt dan het brede deel om zo tot de perfecte lengte te vinden voor uw postuur.

Online kopen van elk formaat das

Met het online kopen van een stropdas moet u vooral op de breedte letten. Vaak worden er stropdassen aangeboden met de stropdasbreedte standaard van jaren geleden. Hier bij hemdvoorhem.nl bieden wij stropdassen aan met de actuele breedte van 8 centimeter! Voor vragen of advies kunt u altijd terecht bij onze klantenservice!

Formaat stropdas


Het is belangrijk dat uw overhemd en stropdas bij elkaar passen. Het formaat van de stropdas hangt af van uw postuur en het daarbij horend overhemd. Een smalle das staat het best bij een Slim fit overhemd. Bent u iets breder, dan raden we een bredere (normale das) aan.

Bestel uw favoriete stropdas in diverse breedtes eenvoudig en snel online met gratis verzending!
Sorteren naar
Sorteren naar