Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Slim-fit overhemden

20-04-202120-04-2021


Modebeeld, steeds slanker gesneden overhemden


Overhemden zijn kledingstukken die niet mogen ontbreken in de kleerkast van de man. Dat is een waarheid als een koe die goed vijftig jaar geleden correct was maar ook vandaag de dag vast en zeker nog van toepassing is. Wat wel veranderd is ondertussen is de mode qua hemden. Tegenwoordig? Slim Fit overhemden domineren de mode en de toekomst is ook gewoon strak, strakker, strakst. Hoe komt het dat overhemden in deze richting aan het evolueren zijn? Waarom zou u ook kiezen voor een lekker strak overhemd?


Trots op uw lichaam


Slim Fit overhemden zijn zijn overhemden met een pasvorm die nauwer of slanker is dan bij gewone overhemden. Anders gezegd zijn dit type overhemden strak getailleerd waardoor ze heel dicht bij het lichaam komen en die vorm ook benadrukken. Dit type overhemden was in het verleden gekend onder de term Italiaanse overhemden maar is tegenwoordig toch net iets internationaler. Maar waarom is het nu zo dat de mode steeds meer neigt naar strakkere overhemden? Dat heeft alles te maken met het feit dat de lichaamsvorm het beste tot uiting komt in dit type overhemd. Combineer dat met de recente hype rond gezond leven en het lichaam verzorgen en u begrijpt hoe dat komt. Bovendien is het ook zo dat een slim fit overhemd het dichte in de buurt komt van een getailleerd en op maat gemaakt overhemd. Een slim fit overhemd geeft meteen een extra touch aan uw look en voegt de nodige klasse toe die niet aanwezig is bij te breed getailleerde overhemden.


De logische evolutie


Slim fit overhemden zijn meer en meer de norm aan het worden binnen de sector. Zeg nu zelf: het staat toch ook een beetje clownesk om iemand te zien rondlopen met een overhemd dat veel te breed getailleerd is. Door dat te dragen lijkt u wel te zwemmen in uw kleren en dat kan niet de bedoeling zijn van een gedistingeerde look. Een slim fit overhemd daarentegen past perfect tegen uw lichaam en geeft op zichzelf al die zakelijke look waar u naar op zoek bent. Moet u dan altijd kiezen voor een slim fit? Dat hangt helemaal af van uw lichaamsvorm. Hebt u een maatje meer? Dan is het verstandig om te opteren voor een net iets bredere fit. Slim fit is immers een pasvorm die bepaalde gebieden sterk accentueert zoals de buik.