Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>
Filter

Lacoste

Een merk dat begon met het ontwerp van een artikel voor de tennissport, maar uitgroeide tot een wereldmerk dat niet alleen synoniem is voor het poloshirt maar ook een hele kledinglijn voor dames, heren en kinderen, inclusief schoenen, accessoires en parfum. Alles uiteraard voor zien van het bekende Lacoste logo: de krokodil.

De historie van Lacoste

In de jaren '20 van de vorige eeuw staat de Franse tennisspeler René Lacoste op de top van zijn succes. Zijn tennisspel op hoog niveau en zijn constante drive om dingen te ontdekken en verbeteren zorgde ervoor dat hij in 1926, geďnspireerd door de polo spelers in Londen, een shirt met korte mouwen gaat dragen waardoor hij meer bewegingsvrijheid heeft. Een aantal jaren later, in 1933, gaat de productie echt van start en het begin van een begrip in modeland is geboren; een poloshirt van flexibel, lichtgewicht en ademend materiaal. In 1961 vraagt hij patent aan op de kraag, deze is zo ontworpen dat hij rechtop gezet kan worden om de nek te beschermen tegen de zon tijdens het spel. Voor die tijd revolutionair dat een sportman komt met een eigen kledinglijn, al is dat nu natuurlijk heel gewoon. Maar die krokodil, hoe zit dat?

Lacoste krokodil

René Lacoste staat bekend om zijn krachtige optreden en een journalist die iets opvangt over een weddenschap over een krokodillen leren koffer, geeft hem de bijnaam Alligator (krokodil). In 1926 vraagt Lacoste een vriend om een krokodil voor hem te ontwerpen en het nu zo bekende logo ziet dan voor het eerst het levenslicht. A smashing success.

LacosteLacoste, het merk dat groot geworden is door de poloshirts is een sportief merk dat uitgegroeid is tot een wereldbekend modemerk dat kleding maakt voor dames, heren en kinderen. Het begon in 1933 met de eerste witte polo's van de tennisster René Lacoste en groeide uit tot een label dat zich specialiseert in casual en sport kleding, schoenen, leren accessoires en parfum. Lacoste, life is a beautiful sport!

Koop Lacoste online bij HemdVoorHem.nl met gratis verzending en retour.
Sorteren naar
Sorteren naar