Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Keuze uit zes pasvormen overhemden


Bent u op zoek naar een overhemd, maar komt u niet meer uit alle verschillende benamingen voor de pasvorm? Op deze pagina leggen we u uit wat de verschillen tussen al deze verschillende namen zijn.
 

Keuze uit zes pasvormen

In onze webshop met strijkvrije overhemden hebben wij alle verschillende pasvormen ingedeeld in zes klassen, zodat u heel eenvoudig het overhemd vindt dat bij u past:

 

- Zeer strak getailleerd:Deze pasvorm die alleen geschikt is voor echt slanke mannen, leveranciers hebben een voorkeur voor de term atletisch gebouwd. Deze overhemden sluiten echt strak aan op het lichaam en door de verwerkte stretch dragen deze overhemden ook fijn. De door de fabrikanten gebruiken benaming is Super Slim Fit.

 

- Strak getailleerd:
Deze pasvorm is geschikt voor de normale slanke man, het overhemd zit strak maar is net iets minder sterk getailleerd dan de zeer strakke modellen. Ook deze pasvorm heeft vaak een beetje stretch in het katoen zitten waardoor het prettig draagt. De door de fabrikant gebruikte benamingen zijn Slim Fit of Body Fit.


 

- Middel strak getailleerd:

 

 
Deze overhemden zijn net wat wijder zijn dan de strak getailleerde modellen, maar toch net weer wat strakker vallen dan de normale pasvorm. Ideaal voor mannen die er net tussenin zitten. De gebruikte benamingen van de fabrikanten zijn: Tailored Fit, Fitted en zelfs in een enkel geval Modern Fit (Venti).

 

- Normaal (licht getailleerd):Dit is de meest gedragen pasvorm aangezien dit model bij de meeste mannen goed past. De hemden zijn wel iets getailleerd voor een moderne uitstraling, maar hebben nog steeds voldoende bewegingsruimte. Bij veel modellen in deze pasvorm is er middenachter op de rug een plooi verwerkt zodat u zich makkelijk kan bewegen. Bij alle verschillende merken in onze webshop is dit de enige waarbij de benaming unaniem is: Modern Fit.
 


- Enigszins wijd:


 

Dit is weer een fijne tussenvorm voor mannen die wel enige taillering willen in een hemd, maar die net iets meer ruimte nodig hebben. Gebruikte benamingen zijn Regular Fit en ook hier zien we weer een Modern Fit als benaming van Seidensticker.
 


- Wijd (niet getailleerd):


Deze pasvorm is redelijk voor de hand liggend, de modellen zijn niet getailleerd en lopen recht naar beneden tussen oksel en taille. Heerlijk comfortabel om te dragen en aan weerszijden van de schouderpas zit op de rug een plooi voor extra bewegingsruimte. Ook hier eenheid in de benaming, bij alle merken is dit de Comfort Fit.De verschillende benamingen:

Bijna elke leverancier heeft zo zijn eigen naam voor een bepaalde pasvorm en het is niet zo dat de naam van een bepaalde pasvorm dan bij elk merk hetzelfde model heeft. Om u een beetje op weg te helpen hebben wij de verschillende namen voor u op een rijtje gezet:
  • Comfort Fit: wijd, recht gesneden overhemd;
  • Regular fit: ruime pasvorm, maar net iets slanker dan de Comfort Fit;
  • Modern Fit: licht getailleerde pasvorm die in Nederland veruit het meeste wordt verkocht;
  • Tailored fit: licht getailleerde pasvorm, deze is vergelijkbaar met Modern Fit, maar net iets strakker;
  • Fitted: vergelijkbaar met Modern Fit en Tailored Fit (licht getailleerd);
  • Slim fit: deze term wordt door iedere leverancier anders geïnterpreteerd. Bij een Italiaans merk valt deze pasvorm zeer strak, maar kiest u voor een westers merk, dan lijken ze meer op een licht getailleerd overhemd (oppassen dus!);
  • Body Fit; komt neer op hetzelfde als bij de Slim Fit;
  • Super Slim Fit: voor de merken die Slim Fit gebruiken als aanduiding voor licht getailleerde overhemden is er de omschrijving Super Slim, deze vallen echt strak om het lichaam.
 

Welke pasvorm voor u?

Zoals u ziet is de maat van een overhemd meer dan alleen de juiste boordmaat uitzoeken, vandaar dat wij u helpen door de benamingen van de fabrikanten te vertalen naar termen die voor iedereen wat makkelijker te begrijpen zijn. Toch blijft het vaak lastig om de juiste maat en pasvorm te vinden. Ter ondersteuning staat er bij elk overhemd een maattabel waarin u na kan kijken welke afmetingen het overhemd in uw maat zal hebben. In de maattabel staat de afmeting van het shirt, niet van de man die erin past.
Als u een andere maat, merk of pasvorm wil bestellen dan die u gebruikelijk draagt, is het makkelijk om even een goed zittend overhemd na te meten en te kijken of dat overeen komt met de maten van het shirt van uw keuze.
 

Deskundig advies

Komt u er niet uw en wil u graag onze deskundige hulp dan is dat uiteraard geen probleem. Wij begrijpen heel goed dat al die verschillende benamingen en maten heel erg verwarrend kunnen zijn en kijken graag even mee om ervoor te zorgen dat u in een keer het juiste overhemd kan bestellen. Als u uw maten bij de hand heeft van de nek, borst en taille dan helpen we u snel op weg naar de juiste maat en pasvorm.


Bekijk onze collectie overhemden online >>