Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>
Filter

Bretels

Bretels zijn er in verschillende uitvoeringen. Het is dan ook zo dat we inmiddels al zijn aangekomen bij de derde generatie bretels. De allereerste generatie bretels werd uitgevonden in Frankrijk, tijdens de Franse revolutie. Bretels hadden nog niet de praktische vormgeving zoals zij deze nu hebben. De heren droegen twee linten van satijn of zijde over de schouders en knoopten de uiteinden aan de broek vast. De linten werden bretelles genoemd. Niet veel later kon men de bretels kopen in de H-vorm. De X-vorm volgde in de achttiende eeuw, zodat ze niet meer zo makkelijk van de schouders af konden vallen.
 

De bretels en de riem

De volgende generatie was de generatie bretels met een Y-vorm. Verreweg de meeste bretels die tegenwoordig te koop zijn hebben deze vorm. Deze werd in gebruik genomen op de helft van de negentiende eeuw. In 1894 werd de metalen gesp aan de bretels gezet, zodat men de bretels niet meer hoefde vast te knopen aan de broek. Deze aanpassing werd in Amerika gemaakt. Vanaf 1920 werden er riemlussen aan broeken gemaakt, waardoor men minder koos voor de bretels en meer voor de herenriem. Deze twee producten mogen volgens de etiquette nooit samen gedragen worden.
 

De nieuwe populariteit van bretels

Tegenwoordig zijn bretels weer helemaal terug in de wereld van mode. Overigens heeft iedereen een andere reden om voor bretels te kiezen. Zo kiezen jongeren voor bretels om de nonchalante uitstraling, kiezen veel zwaardere mannen voor bretels omdat deze comfortabeler zitten dan een riem om de taille en kiezen zakenmannen vaak voor bretels vanwege de luxe uitstraling in combinatie met het pak. Hoe het ook zij, de bretels zijn weer immens populair en dat betekent dat ze natuurlijk ook niet ontbreken in het assortiment van Hemdvoorhem.nl.
 

Bretels als fashion statement

Tegenwoordig worden de bretels niet meer gedragen om de broek op te houden, maar echt om een outfit af te maken. De bretels mag weer gezien worden en hoeft niet meer verstopt te worden onder een colbert of een trui. Hoe u de bretels draagt, is uw eigen keuze. Ga voor een effen variant die mooi combineert bij de kleur van uw overhemd of ga juist voor een bretels met een opvallende kleur of bijzonder dessin. Hierdoor krijg je als man een extra accessoire om een outfit helemaal eigen te maken.
 

Bretels online bestellen

Of u nu bretels draagt om praktische of modieuze redenen; Hemdvoorhem.nl heeft een mooie collectie bretels online staan. De bretels zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn zeer comfortabel in het dragen. De bretels hebben een luxe uitstraling en zijn in meerdere kleuren te verkrijgen. Uiteraard verzenden wij ook de bretels kosteloos, zodat u echt van optimaal voordeel kunt profiteren. Heeft u nog vragen of wilt u advies voordat u de bretels online gaat bestellen? Wij helpen u uiteraard graag verder.
 

Bretels


Bretels hebben een luxe uitstraling die een heel andere sfeer geven aan een zakelijk pak. Daarnaast zijn bretels ook een trendy modeaccessoire om een persoonlijke twist aan uw outfit te geven. Hemdvoorhem.nl heeft een leuk assortiment bretels in diverse kleuren. De bretels worden in hoog comfort gedragen en gaan bijzonder lang mee door de combinatie van een optimale kwaliteit en een uitstekende duurzaamheid. Bretels worden al eeuwen lang door heren gedragen en dat is uiteraard niet voor niets. Ze zijn mooi, modern en praktisch tegelijk. Of u bretels nu draagt uit praktische overwegingen of als fashion statement; ons online assortiment biedt u zeker de bretels die u zoekt.

Bestel uw favouriete bretels eenvoudig en snel online. Gratis verzending en retour.
Sorteren naar
Sorteren naar