Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >
Alle hoofdcategorieen Verfijn op subcategorie
Filter

Overhemden naar model

Er bestaan diverse modellen waar overhemden in gemaakt worden. Wij van HemdVoorHem.nl hebben dit ondergebracht in zes verschillende pasvormen. We hebben het dan over een wijd, enigszins wijd, normaal, middel strak, strak en zeer strak getailleerde mode. Deze vallen onder veel verschillende benamingen zoals Comfort Fit, Regular Fit, Modern Fit, Tailored Fit, Slim Fit, en Super Sim Fit. Het model dat het beste bij u past hangt af van uw postuur en uw voorkeur op het gebied van kledingstijl. Een wijd model is er voor de mannen met een maatje meer en oogt zakelijker. Kiest u liever voor een trendy outfit, kies dan voor een (licht) getailleerd overhemd. Bij een slank postuur kan u kiezen voor een mooi strak gesneden shirt.
 

Diverse pasvormen

Als u uw boordmaat weet, is het van belang welke pasvorm uw voorkeur heeft. De overhemden aanbieders hebben daar zo weer hun eigen termen voor. De meest voorkomende zijn: Comfort Fit, Modern Fit en Slim Fit of Body Fit. Waarbij een Comfort Fit niet getailleerd is en dus ruim valt voor mannen die wat extra ruimte nodig hebben of die gewoon van een wijd hemd houden. Modern Fit is dan iets getailleerd om het hemd een modernere uitstraling te geven, maar het zit nog niet echt strak. Een Body Fit of Slim Fit overhemd is strak getailleerd en heeft vaak een beetje stretch in de katoen zitten zodat het strakke overhemd wel comfortabel draagt. Maar ook deze termen zijn constant in beweging en zijn absoluut geen exacte wetenschap. Iedere fabrikant heeft weer zo zijn eigen maatvoering en benamingen. Het is voor ons al een uitzoekerij om erachter te komen hoe het ene overhemd zich verhoudt tot het andere, dus wij begrijpen heel goed dat u soms ook door de bomen het bos niet ziet.
 

Grotere maten

De mannen met een maatje meer die niet opvallend gekleed willen gaan, kunnen het beste kiezen voor een uni hemd in een donkere kleur dta niet al te strak zit. Donkere kleuren zorgen ervoor dat u er slanker uitziet, lichtere kleuren accentueren juist het figuur. Daarnaast kan u kiezen voor een overhemd met verticaal streepmotief. Het lichaam oogt hierdoor langer, waardoor bij een voller postuur u er slanker uitziet.
 

Kleinere maten

Slanke mannen kunnen het beste kiezen voor een overhemd dat aansluit bij het lichaam. Deze shirts zijn meestal voorzien van een lichte stretch waardoor er voldoende bewegingsvrijheid is. Als u als slanke man kiest voor een wijder model, creëert u al een snel een wat nonchalantere outfit.
 

Overhemden naar model


HemdVoorHem.nl heeft voor iedere man een geschikt model overhemd. In deze rubriek hebben we onze collectie overhemden onder verdeeld in 6 verschillende pasvormen. Super Slim Fit, Slim Fit, Tailored Fit, Modern Fit, Regular Fit en Comfort Fit overhemden. Voor uw gemak ook te selecteren door aan te geven hoe wijd u uw overhemd graag heeft; van zeer strak getailleerd tot wijd (niet getailleerd) kan u de keuze uit al onze verschillende overhemden iets overzichtelijker maken. Wilt u zeker weten of een overhemd past? Raadpleeg dan onze maattabel voor de juiste keuze.

Bestel het overhemd in het model van uw keuze eenvoudig online! Gratis verzending
Sorteren naar
Sorteren naar