Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
VAKANTIE DEALS >
Filter

Burlington

Burlington Industries is opgericht in Greensboro, North Carolina in 1923, een feit dat maar bij weinig mensen bekend is. Dit van oorsprong Amerikaanse merk, dat zijn naam dankt aan de plaats van de eerste fabriek die werd opgericht in 1924 door J. Spencer Love. Begonnen als stoffen fabrikant voor veerschillende markten gingen ze zich toeleggen op het maken van rayon. Dat bleek zo'n succes dat zij daar marktleider in werden. Burlington legde zich niet alleen toe op het sokken segment maar ontwikkelde een breed bedrijf dat zich specialiseerde in verschillende materialen.

Burlington historie

Burlington sokken zijn eigenlijk synoniem voor de Argyle ruit; het herkenbare dropmotief in een verscheidenheid aan kleuren. Maar waar komt dat patroon nu vandaan? Het begon al in de 13e eeuw toen Gillespie Campbell een stuk land kocht in Argyllshire, west Schotland. De Schotse koning had een zacht plekje voor de Campbells en gaf ze, buiten zijn dochter, ook nog landerijen. De koninklijke spruit die voortkwam uit deze verbintenis vond zijn dood op het slagveld, zonder een erfgenaam na te laten. Natuurlijk resulteerde dit in een strijd om de leiding van de clan wat uitliep op een tweesplitsing die op zijn beurt weer zorgde voor verhitte strijd die bijna eindigde met de complete uitroeiing van de clan.

Graaf van Argyle

De 7e Graaf van Argyll overleefde al deze ellende en slaagde erin de clan weer samen te voegen. Door de jaren heen, doorweven met oorlogen, veel slachtoffers en opvolgingen, werd er steeds meer verloren land teruggevorderd door de Campbell clan met de Hertog van Argyll aan het hoofd. Elke Schotse clan had zijn eigen tartan (ruit) met een specifieke volgorde van kleuren. Sinds 1727 konden de leden van de Campbell clan herkend worden aan de Black Watch tartan; dit patroon dient als de basis voor de huidige argyle sokken, waarbij de ruit simpelweg 45 graden is gedraaid. Burlington’s argyle staat voor traditioneel en modern; ondanks dat Burlington op zoek blijft naar nieuwe richtingen en ontdekkingen vergeet zij nooit haar oorsprong. iedereen kan de Hertog van Argyll zijn.

Burlinton-Falke

Na decennia van zelfstandigheid in de sokken markt stond Burlington er niet meer heel florissant bij en werd overgenomen door de sokken-gigant Falke in 2008. De twee prestigieuze merken hebben hun krachten gebundeld onder leiding van de FALKE Group. Beide merken hebben hun eigen identiteit behouden waarbij Burlington staat voor de argyle ruit van schotse origine. Burlington staat voor stijlvol modern voor wereldburgers.

Koop Burlington online

Burlington koopt u snel en eenvoudig online bij HemdVoorHem.nl. Wij hebben een ruime collectie sokken van dit merk dat heerlijk dragende kwaliteitssokken maakt die lang mee gaan en mooi blijven in gebruik. Heeft u vragen over Burlington of een van onze andere merken, neemt u dan gerust even contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder!

Burlington


Burlington, een merk dat als zo lang bestaat dat iedereen het kent van de ruitjessokken voor dames, heren en kinderen. Het merk Burlington maakt natuurlijk nog veel meer dan alleen de bekende ruit want het is een merk dat zich alleen maar bezighoudt met het maken, perfectioneren en uitbreiden van hun sokken assortiment. Zo heeft Burlington een sok voor iedereen, van groot tot klein.

Koop Burlington bij HemdVoorHem.nl met gratis verzending en retour.
Sorteren naar
Sorteren naar