Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >
Alle hoofdcategorieen Verfijn op subcategorie
Filter

Italiaanse overhemden

De Italiaanse mode is al sinds jaar en dag toonaangevend in de westerse wereld. We denken hierbij aan strak gesneden en stijlvolle pakken, maar ook aan elegante schoenen en dunne stropdassen. Ook het model van zogenaamde Italiaanse overhemden ontstond in die sfeer, maar is intussen een wereldwijde trend geworden. Wat maakt een Italiaans overhemd nu zo Italiaans? Het is de unieke combinatie van zijn van een vaak smalle of dubbele boord, al dan niet met dubbele knoop en de getailleerde en slanke pasvorm. Italiaanse overhemden hebben over het algemeen inderdaad een iets hogere boord waarbij de punten iets verder naar achter zijn geplaatst, zoals we bijvoorbeeld uitgesproken zien bij de Italiaanse overhemden van het modehuis Corneliani. Het doel van dit ontwerp is om de mannelijke vormen tot hun recht te laten komen in een elegant overhemd, waarbij ook de strop van de stropdas geaccentueerd wordt.

Deze overhemden worden vaak alleen in een Slim Fit of Extra Slim Fit pasvorm gemaakt en daarmee allen geschikt voor de slankere of gespierde mannen. Het is niet zo dat Italiaanse overhemden niet toegankelijk zijn voor de iets minder slanke mannen onder ons, maar over het algemeen merken wij dat zij toch vaak andere pasvormen verkiezen. 

Trendy kragen voor eigentijdse mannen

Italiaanse overhemden bevatten vaak een zeer trendy kraag. Speciaal voor de eigentijdse mannen die houden van Italiaanse klasse. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om design kragen die iets korter of strakker zitten. Denk aan een Haifisch kraag of cut-away kraag. Deze kraag is modern en heeft sterk gespreide boordpunten. Het is een zeer opvallende kraag en is voornamelijk geschikt voor wie een dubbele Windsor dasknoop gebruikt. Het resultaat is een volle uitstraling, waarbij de das geaccentueerd wordt en krachtiger voor de dag komt. Een ander veel voorkomende kraag op Italiaanse modellen is de New York Kent. Deze variant op de Kent kraag vinden we voornamelijk terug bij zeer getailleerde overhemden. Hij is voornamelijk geschikt voor wie kiest voor een kleinere stropdas en een smallere knoop. In tegenstelling tot de Haifisch kraag zien wij er ook geen enkel probleem in om een overhemd met een New York Kent kraag zonder stropdas te dragen. Het resultaat is immers casual en laat de mannelijke vormen steeds tot hun recht komen. In het algemeen

Voor welke kraag u het best kiest? Dat hangt uiteraard af van uw eigen voorkeuren en de manier waarop u het geheel dragen wilt. Kiest u voor een dunne das met een dubbele Windsor dasknoop? Dan is een cut-away kraag aangewezen. Kleedt u zich liever casual maar dan zonder das? Dan kiest u voor een New York Kent kraag. Er trendy en zakelijk uitzien, net zoals het vernieuwend bedrijf waar u straks op gesprek gaat? Dan kan u ook met een Trendy kraag niks verkeerds doen.
 

Zakelijk of Casual?

Het voordeel van Italiaanse overhemden is dat ze de mannelijke vormen automatisch tot hun recht laten komen. En alhoewel de finesse zich in de details bevindt, is dat toch al een belangrijk aspect. Weet dat u voor een zakelijke look, zeker als u een overhemd met cut-away kraag draagt, ook voor een gepaste stropdas zal moeten kiezen. Wij raden steeds een iets fijnere stropdas aan die u met een dubbele Windsor knoop draagt. Een enkele knoop raden wij af, want die maakt het geheel toch iets te slordig. Een stropdas met een grote knoop? Niet doen bij een Italiaans overhemd, aangezien zo'n overhemd nu eenmaal finesse en spitsvinnigheid hoort uit te stralen. Nog even een pak erover aandoen en uw zakelijke look is eigentijds, wijs en strak – zoals het hoort. Op zoek naar een zakelijke look? Neem dan zeker ook eens een kijkje tussen ons ruim aanbod aan extra smalle stropdassen, die perfect passen bij een Italiaans shirt.
 

Trendy casual 

Uiteraard kunnen onze Italiaanse overhemden ook gewoon casual gedragen worden. Wij verkiezen in dat geval een New York Kent kraag, maar dat hoeft uiteraard geen verplichting te zijn. Ook in Italië zien we Italiaanse overhemden overigens vaak in een casual context. We denken dan aan een Italiaans overhemd, een trui die over de schouders geknoopt is en een fikse zonnebril. Overweeg zeker ook eens een overhemd met een uitgesproken motief, een jeansbroek en een smaakvol paar donkere stoffen schoenen. Voor een casual look kunnen wij alvast verwijzen naar onze kwalitatief hoogstaande truien met V-hals, die doen het over het algemeen zeer goed in combinatie met deze overhemden.

Onze Italiaanse rhemden kunnen ook u bekoren, maar u hebt zich nog geen idee kunnen vormen over de kleur, het model of de volledige look? U weet niet welke maat u best nemen moet? Neem dan snel even contact op met onze gratis styliste. Zij helpt u met alle plezier verder om het online winkelen aangenamer, sneller en eenvoudiger te maken. Zo bent u steeds zeker van het resultaat.
 

Italiaanse overhemden online kopen

Bij HemdvoorHem.nl hebben wij een uitgebreid assortiment aan Italiaanse overhemden. We kiezen daarbij steevast voor strakke hemden met uitgesproken kragen, altijd verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en motieven. Zowel zakelijke als casual en eigentijdse modellen zijn bij HemdvoorHem.nl te vinden. Maakt u zich zorgen of zo'n overhemd wel bij u past? Geen zorgen, wij voeren een unieke retourpolicy waarbij u maar liefst 100 dagen de tijd krijgt om van uw aankoop af te zien. Weet dat wij u nooit uit uw (over)hemd zullen proberen zetten en wij een eerlijke prijs-/kwaliteitverhouding garanderen.

Gratis verzending, 100 dagen retourtijd en gratis advies van onze ervaren styliste. Dat is HemdvoorHem.nl.
 

Italiaanse overhemden


Italiaanse overhemden zijn toonaangevend in de herenmode. Deze vaak strak getailleerde shirts worden veelal gedragen door slanke jonge mannen. Een Italiaans overhemd kenmerkt zich door de moderne en trendy uitvoering, dat u terugziet in de moderne kraag, kleuren en jonge afwerkingsdetails. In deze categorie vindt u een zeer uitgebreid aanbod overhemden die volledig voldoen aan de allerlaatste trends uit Italië: strak, modern en zeer trendy!

Italiaans overhemden bestelt u eenvoudig en snel online. Gratis verzending en 100 dagen gratis retour.
Sorteren naar
Sorteren naar