Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Help er zit een bloedvlek in mijn overhemd

22-09-202022-09-2020


Bloedvlekken in uw overhemd


Bloed in uw kleding. Daar zit u niet op te wachten. Vaak gebeurt het net voordat u naar een zakelijke afspraak moet, dat u zich snijdt met een scheermes, of u staat op het punt om naar een bruiloft te gaan en uw kind krijgt een bloedneus. Wat kunt u er aan doen? Het beste is om de vlek gelijk of zo snel mogelijk te behandelen. Voor het verwijderen van bloedvlekken uit kleding zijn er verschillende merken wasmiddel verkrijgbaar, die ervoor ontwikkeld zijn om bloed te verwijderen uit kleding. Ook zijn er allerlei vlekken deppers en vlekkenstiften verkrijgbaar die allemaal wonderen beloven. Die beloftes blijken niet altijd uit te komen en vaak blijft een deel van de vlek zichtbaar.
 

Tips om de vlekken te verwijderen

 
Naast deze middelen zijn er verschillende huis-tuin en keukenmiddelen waarmee bloed verwijderd kan worden. Hieronder vindt u een aantal tips op een rij:
 
  1. Melk over de bloedvlek gieten en erin wrijven met een droog doekje.
  2. De vlek nat maken met koud water en dan zout er op strooien. Sommige mensen zweren bij warm water. Door anderen wordt het sterk ontraden doordat bloed in warm water stolt, waardoor de vlek hard wordt en juist moeilijk te verwijderen is.
  3. Smeer de vlek in met groene zeep, laat dit even intrekken, en was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.
  4. Bloed in een wit overhemd kunt u ook behandelen door de vlek in te smeren met chloor. Dit moet u uiteraard alleen maar bij een wit overhemd doen en niet bij een gekleurd exemplaar vanwege uitbijten van de chloor.
  5. Smeer de vlek in met shampoo en was het overhemd vervolgens in de wasmachine.
  6. Behandel de vlek met ascorbimezuur, dit is vloeibare vitamine C.
  7. Niet de meest aantrekkelijke tip, maar wel effectief: smeer de vlek in met speeksel en dep het met een gaasje. Blijf dit herhalen tot de vlek eruit is.
  8. Waterstofperoxide 3% op de vlek smeren en vervolgens wassen in de wasmachine
  9. De vlek deppen met lauwe ammoniak. Dit werkt ook bij oude vlekken.
  10. Leg een schone doek onder de vlek en dep de vlek met een ijsklontje. Blijf dit zolang doen totdat de vlek verdwenen is.
 

Probeer het!


U heeft niets te verliezen. U kunt uw kledingstuk toch niet meer dragen met een bloedvlek erin. Probeer daarom één van bovenstaande tips uit. Ze werken vaak beter dan allerlei dure wasmiddeltjes of vlekkenstiften. Succes!