Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Breng ze terug, de manchetknoop

10-09-202110-09-2021



Wat is een manchetknoop?


De manchetknoop is van oudsher een mannensieraad voor de elite. Ze worden gebruikt om de manchet van overhemden bijeen te houden. De knopen werden vanaf de zeventiende eeuw gedragen door rijke mannen. Zij konden hiermee hun status uitdrukken. De manchetknopen kwamen in elegante ontwerpen, van bijvoorbeeld edelmetaal en edelsteen. Maar in de negentiende eeuw begon het grote publiek de manchetknopen te gebruiken, waardoor het aanbod veel groter is geworden. Maar zijn manchetknopen nu modieus, of juist heel ouderwets?
 

Wat zeggen uw manchetknopen over u?


De manchetknoop werden vroeger al als sieraad gezien, toen enkel de rijken ze droegen. Toen in het begin van de vorige eeuw de manchetknoop populariseerde onder het grote publiek, werd het aanbod manchetknopen veel groter. De manchetknoop wordt steeds minder als statussymbool gezien, en steeds meer als mode-accessoire. Nadat het dragen van manchetknopen en tijd uit de mode was, dragen nu steeds meer mannen de klassieke hemden met knopen. Vandaag de dag zijn er veel verschillende soorten knopen op de markt. Maar wat zegt de knoop die u draagt nu over u?
 

Deftige manchetknopen


Van oudsher was de manchetknoop een statussymbool, en daar werden ze voor ontworpen. De eerste manchetknopen waren dus echte sieraden, gemaakt van edelmetalen en edelstenen, zoals zilver, goud of messing. De versiering bestond vaak uit gravures. Deze knopen hebben een hele deftige uitstraling en maken uw outfit klassiek. Ze stralen iets gewichtigs uit. Ze halen hun aantrekkingskracht uit de materialen waarvan ze zijn gemaakt.
 

Neutrale manchetknopen


Er bestaat een groot aanbod aan nette, neutrale ontwerpen. Dit zijn knopen die niet zo duur zijn als de ouderwetse, zware knopen. Ze worden gemaakt van goedkopere materialen, zoals geborsteld staal. Ze zijn minimalistisch in ontwerp. Als u manchetknopen functioneel draagt, en een nette, maar niet te gewichtige uitstraling aan uw outfit wilt geven, dan zijn deze knopen een goede optie. U kunt uw knopen afstemmen op de gesp van uw riem, waardoor uw outfit verzorgd en gebalanceerd overkomt.
 

Een moderne manchetknoop


Er wordt tegenwoordig geëxperimenteerd met moderne ontwerpen, die uiteenlopen van fris, sportief, tot heel speels. U kunt knopen krijgen in bijzondere ontwerpen, in de gangbare materialen zoals RVS. Een MP3-speler op uw manchet? Dat kan. Of een Engelse vlag? Zulke ontwerpen geven een uw outfit iets stoers of sportiefs. Er zijn ook knopen in andere materialen, zoals touw. U kunt dus experimenteren met de uitstraling van uw outfit. Een moderne manchetknoop zorgt ervoor dat uw manchetten niet zo klassiek en deftig ogen, terwijl u wel het draagcomfort van de dubbele manchet houdt. Wij hebben een ruim aanbod voor verschillende gelegenheden.
 

Geschiedenis van de manchetknoop


Er was een tijd waarin de manchetknoop standaard bij een overhemd werd gedragen. In de jaren zestig echter, werd het stadsoverhemd ontworpen. Dit overhemd kent u vast en zeker: het zijn de overhemden waar de knopen al op bevestigd zijn. Deze overhemden zijn sindsdien de standaard, waardoor de manchetknoop niet veel meer wordt gedragen door het grote publiek. Manchetknopen worden nu alleen gedragen bij hele deftige pakken of voor speciale gelegenheden. Daarom heeft de manchetknoop een reputatie erg deftig te zijn. Maar dat hoeft niet zo te wezen, want juist de keuze van de knoop bepaalt de uitstraling van uw overhemd. Tegenwoordig zijn er heel veel soorten knopen te krijgen. Zo bieden wij manchetknopen met een knipoog aan: zeer speelse en creatieve ontwerpen die uw overhemd direct informeel maken.
 

Manchetknoop nu modieus of ouderwets?


De laatste jaren wordt de manchetknoop weer meer als een mode-artikel beschouwd. De moderne man begint dit sieraad weer te waarderen. De knopen op een stadsoverhemd zijn natuurlijk maar saai. Manchetknopen geven u de keus uw stijl verder te verfijnen. U bepaalt met welke knopen u draagt, of u juist extra zakelijk, of juist meer casual oogt. De manchetknoop is namelijk altijd zichtbaar onder uw colbert. De dubbele manchet draagt verder heel prettig en geeft een chique gevoel. Maar of het ook deftig oogt, bepaalt u natuurlijk zelf door de knopen die u kiest.