Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
SALE tot 50% korting

De etiquette van horloges

10-06-202210-06-2022Het mannen klokje


De meeste mannen dragen een horloge uitsluitend functioneel: ze willen de tijd aflezen en verder niets. Maar het horloge kan, net als ieder kledingstuk, gebruikt worden om allerlei zaken te communiceren. En daarom kent het zijn eigen etiquette. In deze blog leggen we de etiquette van horloges aan u uit.


Hoe draagt u uw horloge?


Vroeger was het gangbaar het horloge om de niet-dominante pols te dragen. Hier zit geen verdere redenering achter. Bepaal zelf welke pols u het prettigst vindt dragen. Een duikershorloge kan niet met een pak, al zullen veel mannen dat tegenspreken. Kies een horloge dat bij uw outfit past. In het Engels wordt de rake term ‘dress watches’ gebruikt. Dit zijn simpele, klassieke horloges die niet te groot zijn. Deze horloges zijn gepast bij formele gelegenheden, en kunnen gedragen worden op een kostuum of smoking. Combineer de kleur van uw outfit met de kleur van uw horloge. Combineer al uw metalen op uw lichaam, precies zoals u dat met leer al doet: draag een gouden horlogekast met gouden manchetknopen. Draag lichte horloges bij lichte kostuums, en donkere horloges bij donkere. Draag geen te grote horloges; hoewel dit de laatste tijd een trend is onder mannen, zorgt het er enkel voor dat uw pols klein lijkt.


Lengte van een overhemd en kostuum


Bij het dragen van een horloge is het van belang dat uw overhemd en wanneer u een kostuum draagt de lengte van de mouwen tot aan de pols komen. U heeft dan de keuze om uw horloge in sommige gevallen te kunnen verbergen. Ook voldoet dit geheel aan de stijl etiquetten die horen bij het dragen van een mannen horloge.


Beledigen met een horloge


De etiquette breken kan in sommige gevallen, maar het bestaat ook met een reden. Let daarom op het volgende, om te voorkomen dat u mensen beledigt met uw horloge. Controleer niet voortdurend de tijd wanneer u in gezelschap bent. Hoewel een mooi horloge een genot is om naar te kijken, geeft het een verkeerd signaal af. Het zegt dat u liever ergens anders bent, of geen tijd heeft voor uw gesprekspartner. Vanuit deze redenering is het dan ook gangbaar om tijdens bruiloften geen horloge te dragen. Het idee daarachter, is dat u geen horloge nodig heeft om te bepalen wanneer het tijd is om naar huis te gaan. Op zo’n bijzondere dag van uzelf of één van uw vrienden, gaat u pas naar huis wanneer u klaar bent met feesten.