Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

De juiste riemmaat

02-10-202002-10-2020

Kom er met deze tips achter welke riemmaat u nodig heeft!

Hoe kunt u uw riemmaat bepalen?


Een riem is niet alleen een handige manier om uw broek op zijn plaats te houden, maar ook een mooie accessoire die iedere outfit tot een mooi geheel maakt. Net als bij ieder ander kledingstuk geldt dat de maat van de riem een belangrijke rol speelt in de pasvorm. Wanneer hij te lang of te kort is kan dit er minder mooi uitzien, dus het bepalen van de juiste maat is van groot belang. Er zijn verschillende methodes mogelijk om de maat te bepalen, maar een van de meest eenvoudige manieren is door de lengte te bepalen aan de hand van uw broekmaat. Uw broekmaat geeft namelijk een duidelijke indicatie van de breedte van uw middel, waardoor de lengte van de riem hierop afgestemd kan worden.

Een simpele rekensom


Om te weten welke riemmaat u nodig heeft, is het belangrijk om eerst te weten hoe een heren riemmaat wordt aangegeven. In de meeste Europese landen gebeurt dit gewoon in centimeters, terwijl er in Amerika en Engeland met inches wordt gewerkt. De maat geeft dus precies de lengte aan, waardoor het erg makkelijk is om de juiste uit te zoeken. Over het algemeen geldt dat bij iedere broekmaat die u omhoog gaat, de lengte van uw riem ook met vijf centimeter wordt verlengd. Hierbij kunt u als basis nemen dat een broek in maat 44 over het algemeen gekoppeld wordt aan een riemmaat van 75 centimeter. Wanneer u naar maat 46 gaat wordt deze riemmaat 80 centimeter, enzovoort. Voor jeansmaten en internationale maten geldt precies hetzelfde. Hierbij staat maat 44 gelijk aan XXS of jeans van 24 inches. Uw riem is gebruikelijk enkele centimeters langer dan de omtrek van uw broek. Dit komt omdat de accessoire genoeg ruimte nodig heeft om te kunnen sluiten, maar ook niet te groot moet zijn om zo het mooiste tot zijn recht te komen.

Handige tabel broekmaat bepaald lengte riem


De lengte van een riem is de afstand tussen het middelste gaatje en waar de gesp begint (dus de gesp niet meetellen).
Broekmaat taille in cm Lengte riem in cm   Confectie maat broek lengte riem in cm
30 85   46 85
31 85   48 95
32 95   50 95
33 95   52 105
34 95   54 105
36 105   56 115
38 115   58 115
40 115   60 120
42 120   62 125
 


Wanneer u uw riemmaat hebt bepaald aan de hand van uw broekmaat kunt u bij ons een exemplaar uitzoeken in ons grote assortiment heren riemen. Wij bieden kleding en accessoires aan voor iedere man, zodat u van top tot teen gekleed kunt zijn in kwalitatieve kleding. Onze collectie riemen is groot en uitgebreid, zodat u accessoires kunt vinden in iedere kleur en stijl die u maar zoekt. Van prachtig cognackleurig leer tot zwarte exemplaren met een opvallende gesp: het is allemaal mogelijk. Bovendien kunt u in onze webshop uw outfit compleet maken met een overhemd van kwalitatieve stoffen of door een mooie nieuwe broek uit te zoeken die uw accessoires complimenteert. Met de juiste maten bent u weer helemaal perfect gekleed en klaar voor een nieuwe werkdag of een feestje.