Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

De kenmerken van het overhemd

08-05-201908-05-2019

Door deze vijf belangrijke eigenschappen goed in de gaten te houden, zal uw aankoop nooit meer een miskoop zijn en u kunt veel langer genieten van uw nieuwe overhemd. Het kan uiteraard ontzettend vervelend zijn als een overhemd dat er prachtig uitziet, net niet goed genoeg aansluit op uw lichaam. Het is zonde om overhemden te kopen die nooit gedragen worden, daarom willen we dit graag proberen te voorkomen. Als u in de toekomst bij de aankoop van een overhemd op deze vijf punten let, kunt u voortaan miskopen vermijden, er meer van genieten en het overhemd zal langer meegaan.

 

De juiste maat voor uw lichaam


Bij de zoektocht naar het juiste overhemd is het van groot belang dat het overhemd op alle punten van uw lichaam goed aansluit. Een overhemd dat te groot of te klein is, kan namelijk uw hele outfit en het draagcomfort verpesten. De boord moet goed om uw hals heen passen en de naden die bij de schouders samenkomen, mogen precies op de overgang van de schouders en armen vallen. Corrigeer bij het passen de kraag door hem omlaag en omhoog te bewegen, zo ziet u snel of de boordmaat de juiste is. Let bij het passen tevens op de mouwen, deze moeten ver genoeg bij de polsen uitkomen. Dit is makkelijk te controleren door uw armen recht voor u uit te steken wanneer u aan het passen bent, de mouwen zijn te kort als ze uw polsen niet bereiken.
 

Het uiterlijk van uw overhemd


De kleur is eveneens een belangrijk onderdeel, aangezien deze uw outfit kan maken of breken. Probeer eens een andere kleur uit en combineer met printen. Sommige kleuren kunnen uw huid accentueren (zoals een wit overhemd), terwijl anderen juist een ongezond uiterlijk veroorzaken. Kies dus bewust de geschikte kleur uit, daarnaast kan de kleur ook nog eens de maat beïnvloeden. Donkere kleuren worden namelijk bereikt door gebruik te maken van meerdere kleuringen, waardoor de pasvorm uiteindelijk strakker kan worden. U kunt een overhemd perfect afronden door er mooie manchetknopen bij te dragen. Een manchet gebruikt u om de mouwen van een overhemd af te sluiten en tegelijkertijd geven ze uw overhemd een chique look. U kunt voor speciale gelegenheden extra mooie manchetknopen kopen, zo steelt u voortaan de show met uw overhemd.