Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

De meest gemaakte modeblunders door mannen

02-04-202002-04-2020
Een heerlijk strijkvrij overhemd is altijd goed
 

De grootste modeblunders bij mannen


Aan de modevereisten voldoen is als man niet altijd eenvoudig. Toch kunt u, mits een beetje onderzoek en gevoel voor stijl, een mooie look creëren die zowel in de smaak valt bij uzelf als bij anderen. De volgende modeblunders die vaak door mannen gemaakt worden tonen u in elk geval hoe het niet moet!

1. Een pak of kostuum dat té groot is

Als u een kostuum koopt dan is het eerste criterium waarna dit moet voldoen, het formaat. Een te groot kostuum is een no-go, maar jammer genoeg wordt deze blunder nog steeds door ontelbaar veel mannen gemaakt. Zorg er dus voor dat uw maat correct wordt opgemeten zodat u niet uit de winkel stapt met een kostuum dat eruit ziet als dat van een clown. Te wijde schouders, te lange mouwen en te korte broekspijpen ogen nu eenmaal niet stijlvol, hoe hard u ook probeert.

2. Een overhemd dat niet gestreken is

Strijken is dan wel niet de leukste bezigheid, toch kan dit werkje ervoor zorgen dat uw gehele outfit meteen veel aangenamer en stijlvoller oogt. Strijkvrije overhemden zijn natuurlijk ook een oplossing voor de luie man. Dergelijke hemden hebben zelfs geen strijkbeurt nodig en kunnen zo gedragen worden!

Als u echter de uitdaging wil aangaan en uw eigen overhemden wil gaan strijken, zorg er dan in elk geval voor dat u het goed doet. Want een overhemd dat niet goed gestreken is, is eigenlijk even erg als één die helemaal niet gestreken is. Wil je niet strijken en er toch piekfijn uitzien? Kies dan voor een strijkvrij overhemd!

3. Witte sokken op een formele outfit

Witte sokken zijn dan wel ideaal als u gaat sporten, bij een moderne, klassevolle outfit passen ze helemaal niet. Veel te veel mannen begaan deze blunder, waarbij ze hun op zich prachtige look helemaal verpesten met witte sokken - die ook nog eens volledig uitgetrokken zijn. Vermijd deze blunder en kies dus voor onopvallende, korte sokken die meerwaarde toevoegen aan uw outfit!

4. Kledingstukken die niet bij elkaar passen

Tenslotte de grootste blunder van allemaal: een outfit kiezen waarvan de verschillende onderdelen echt volledig tegen elkaar afsteken. Denkt u hierbij aan een overhemd met verticale strepen op een pantalon met ruitjes. Het klinkt misschien als een clownskostuum - en in zekere zin is het dat ook. Hoewel dergelijke kledingstukken op zich misschien wel bruikbaar zijn bij het creëren van een mooie outfit, zijn bepaalde combinaties zijn echt geen optie!

Kies dus voor patronen, kleuren en stijlen die goed bij elkaar passen om één mooi geheel te creëren bij je look. Blauw op grijs, rood op lichtbruin, het vergt eigenlijk niet veel inzicht en gevoel voor mode om een aanvaardbare combinatie te creëren. Desnoods kunt u natuurlijk ook altijd advies inwinnen bij een mode bewuste man of vrouw!

Een goede look creëren als man is misschien niet de eenvoudigste opdracht, als u bovenstaande blunders vermijdt bent u in elk geval al goed op weg. Ga vooral op uw gevoel af en luister ook naar de mening van anderen om een stijlvolle look te creëren!