Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

De schoenen bij het overhemd

18-12-201818-12-2018


Schoenen combineren met een business overhemd


Zakelijke kleding: het is iets wat we allemaal wel eens moeten dragen. Een sollicitatie, een belangrijk evenement of gewoon een receptie. Tal van gelegenheden roepen om een net wat formelere look. Als man is het relatief simpel om deze formele look ook te bereiken. Een geklede broek, een mooie riem met een zakelijk overhemd en een effen shirt en eventueel nog een leuk vestje. Maar welke schoenen moet u daar eigenlijk bij dragen? Het is een vraag die veel mannen zich stellen en dat hoeft ook niet te verbazen. Slechts een kleine minderheid draagt op dagelijkse basis dergelijke kleding en nog veel minder mannen hebben de natuurlijke gave om goede combinaties te maken. Bent u zo’n man? Geen zorgen: we leggen het even voor u uit.

De eeuwige winnaars


Onder de mannenschoenen zijn gelukkig een paar exemplaren waarmee u nooit de mist in kunt gaan. Veilige schoenen die onder elk type overhemd, shirt of broek passen ongeacht de kleur en model. Lederen mannenschoenen in zwart, bruin of cognac zijn quasi feilloze keuzes. Voor een formele businesslook is de combinatie blauwe kleren met zwarte kostuumschoenen een uitstekend idee. Bruin en cognac bieden dan weer een niet informelere en sportieve uitstraling. Kiest u voor zwarte herenschoenen met een grijze broek? Opteer dan voor een wit overhemd en vermijd altijd de gevreesde combinatie grijs – grijs.

En als het wat wilder mag?


Is dat toch allemaal net iets te geforceerd voor u? Bent u een wilde geest, een echte rebel die graag de conventies toch een beetje loopt uit te dagen? Dan zijn er gelukkig ook opties voor u. Zo is het de laatste tijd meer en meer geaccepteerd om gewoon te kiezen voor sneakers onder nette kleding. Dit geeft uw outfit een sportieve toets die perfect het midden houdt tussen netjes en casual. Ook hier opteert u echter bij voorkeur voor donkere kleuren. Wilt u toch nette schoenen maar zijn die oubollige kleuren echt niets voor u? Kies dan bijvoorbeeld voor een donkerblauw of bordeaux paar. Mits de juiste combinatie kleding kunnen beide kleuren echte positieve eye-catchers worden.