Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

De tijd van de polo

30-06-202030-06-2020

Polo's voor in de winter en de zomer

Het poloshirt en het dragen ervan

Een polo, bij sommigen beter bekend als het poloshirt, is een kledingstuk dat eigenlijk in elke man zijn kledingkast wel te vinden is. Dit is omdat het poloshirt eigenlijk in elke situatie wel thuis is. Op een stoere spijkerbroek of op een nette pantalon, dezelfde polo heeft dan een hele andere uitstraling. Maar in beide gevallen ziet het er absoluut niet slecht uit. Dit is omdat de polo een elegantie met zich mee brengt. Waar een overhemd net iets te chique is en een T-shirt te simpel staat, dan komt het poloshirt uit de kast.


Een kledingstuk met een sportief verleden

Dat het poloshirt zo geliefd is, is helemaal niet zo raar. Het is elegant, maar toch sportief. U kunt zich er lekker in bewegen en het ziet er toch nog goed uit. Dit komt omdat de polo in eerste instantie is ontworpen als tennisshirt. Voordat de polo er was, werd tennis gespeeld in een overhemd. Tennis was ook een sport van de elite, dus moest het er wel elitair uit zien. Overstappen op een simpel shirt was dan ook geen optie.
Er moest toch een ander kledingstuk komen voor die tennissers, want dat overhemd, dat ging niet langer. Eén van de tennissers die rond die tijd speelde, staat vandaag de dag beter bekend om zijn kledinglijn, dan om zijn tenniskunsten. Deze man kennen wij allemaal als René Lacoste, de grondlegger van het merk Lacoste. Dan is het ook niet zo gek, dat de polo’s van dit merk zo ongelofelijk populair zijn. Want naast het model heeft dit merk ook dé stof ontworpen die ideaal is om poloshirts mee te maken.


Warme dagen vereisen comfort, maar de koude ook

Veel mannen zijn dus een grote fan van het poloshirt. Vaak wanneer de temperaturen weer een beetje omhoog gaan, komen ook alle polo’s weer tevoorschijn. Maar wat veel mannen niet weten, is dat er ook gewoon polo’s zijn met lange mouwen. Deze hebben dezelfde chique uitstraling en tegelijkertijd hetzelfde comfort als een poloshirt met korte mouwen. Mocht u dus zomers in bijna niks anders rondlopen dan een polo, en weet u ’s winters niet wat u aan moet? Misschien is het dan een goed idee voor u om eens een kijkje te nemen bij onze poloshirts met lange mouwen.