Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x

Dik of dun: de stropdas

02-11-201802-11-2018

Druk en rustige stropdassen en overhemden

De evolutie van de stropdas

Net als elk ander kledingstuk heeft ook de stropdas een kleurrijke geschiedenis geschreven. Deze geschiedenis begon al in de klassieke oudheid. Want zoals u zich misschien voor kunt stellen, moesten al die Griekse en Romeinse adelmannen zich toch ergens mee onderscheiden van de rest. En dat werd gedaan met de voorloper van de stropdas. Deze zag er in die tijd natuurlijk net iets anders uit, want het concept van de moderne stropdas is, natuurlijk, modern. Die klassieke stropdas zag er dan ook meer uit als een sjaal. Wel werd het op dezelfde manier gedragen en naar dezelfde soorten gelegenheden. Dus op dat opzicht is de functie van de stropdas nooit zo heel erg veranderd.


De dikke stropdas

Op een gegeven moment kwam de stropdas ongeveer zoals we die nu zien. Dat wat wij nu de dikke stropdas noemen. Deze stropdas wordt nu ook nog veel gedragen. Vooral met leuke printjes erop doen deze stropdassen het op een rustig overhemd het nog steeds erg leuk. Ook de mannen die wat breder zijn doen het goed in deze stropdas. Dit heeft simpelweg met verhoudingen te maken. Een groter open overhemd verdient een grotere oppervlakte stropdas. Al helemaal wanneer u dit leuk aan weet te kleden, valt het helemaal niet meer op dat u wat groter bent dan uw collega.


De dunne stropdas

Het nieuwste model stropdas is simpeler dan dat het ooit is geweest. Nu is het, waar het eerder nog driehoekfiguren bevatte, is het nu nog een simpel reepje stof. Vaak ook nog eens in een simpele kleur zoals zwart of grijs. Dit geeft meer ruimte voor gekke overhemden, of zelfs gekke pakken. Natuurlijk is het ook leuk om zo een hypermoderne stropdas te dragen in een printje, zodat er rustigere kledingstukken omheen kunnen, maar daar moeten we nog eventjes op wachten. Zo gek als dat we op dit moment gaan, zijn stipjes en steepjes. Maar toch in de juiste combinatie kunnen deze patroontjes compleet tot hun recht komen en uw outfit toch net iets meer flair geven dan een simpele stropdas.