Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Dubbele manchet, hot or not?

30-12-202030-12-2020



Overhemden met dubbele manchetten: hot or not?


Vrouwen houden van juwelen en de meesten hebben talloze oorbellen, armbanden en kettingen rondslingeren om moeiteloos te matchen met eender welke outfit. Bij een man daarentegen? De kans is groot dat de enige items in uw juwelencollectie een trouwring, wat erfstukken en als het even kan een echte kwaliteitspen. Een man met een oog voor detail en stijl heeft echter ook manchetknopen in huis. Het item om in één klap een al formeel overhemd meteen naar een volgend niveau te tillen. Er zijn echter ook overhemden met dubbele manchetten. Is dat hot of toch een not? We zoeken het even voor u uit.

Overhemden met dubbele manchetten: soms echt hot


Manchetknopen horen eigenlijk enkel gedragen te worden bij overhemden met dubbele manchetten. Een dergelijk overhemd is op zichzelf al een vrij formeel hemd en met de toevoeging van manchetknopen is het dat nog veel meer. Hebt u een formeel event te doen zoals een sollicitatie, een receptie of een echt black tie event? Dan is een overhemd met dubbele manchetknopen niet enkel hot maar gewoon een must. Werk uw look af met subtiele manchetknopen en een kostuumvest om echt indruk te maken. Het valt ook te noteren dat volgens de oude etiquette een dergelijk overhemd enkel in combinatie met een pak gedragen mag worden. Daarnaast zijn er ook heel wat stemmen die als gulden regel stellen dat een man op zijn minst 30 moet zijn om ze te dragen. Wat ons betreft hoeft dat niet: als u zich er goed bij voelt doet u maar lekker.

Maar soms toch not


Overhemden met dubbele manchetten mogen dan een formeel kledingstuk bij uitstek zijn dat betekent echter niet dat ze bij alles passen. Draagt u een dergelijk hemd overdag dan is de kans gewoon groot dat u gigantisch overdressed bent. Manchetknopen en dubbele manchetten zijn specifiek bedoeld voor een extra touch aan een look te geven tijdens speciale events. Te formeel gekleed voor de dag komen daarbuiten kan dan wel uw stijl zijn maar wij raden toch aan het iets meer casual te houden.