Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Duurzame overhemden zijn de droom

18-03-201918-03-2019


Minder CO2 uitstoot met strijkvrije overhemden


Strijkvrije overhemden besparen niet alleen veel energie van degene die strijkt. Overhemden webshop Hemdvoorhem.nl rekende uit dat voor een gemiddelde man het niet strijken een CO2 uitstoot van 12000 kg per jaar kan besparen.

Strjiken prijkt al jaren lang hoog op het lijstje van vervelende huishoudelijke klusjes. Maar niet alleen degene die strijkt, ook het milieu lijdt er onder. Overhemden webshop HemdvoorHem deed er onderzoek naar.

12000 Kg CO2 uitstoot per man per jaar


Uitgaande van het energie gebruik van een normale strijkijzer, een gemiddelde strijk snelheid en één gestreken overhemd per werkdag kost een kreukloze werkdag zo’n 22.950 kw uur per jaar. Wanneer de strijkijzer verwarmd wordt met grijze stroom dan kan de CO2 uitstoot wel 12071 kg bedragen.

Helaas zijn nog niet alle strijkvrije overhemden van bio katoen. Hemdvoorhem spreekt haar leveranciers hier wel regelmatig over om de overhemden en het productie proces verder te verduurzamen.

Liever lui dan moe


Natuurlijk kiezen de meeste mannen een strijkvrij overhemd omdat het gemakkelijk is, aldus webshop eigenaar. Maar als luiheid goed is voor het klimaat, dan ben ik liever lui dan moe!