Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Een smokinghemd heeft elke man nodig

22-02-201922-02-2019



Het smoking hemd en zijn etiquette


Een smoking is een kledingstuk dat het woord formeel gewoon uitschreeuwt. Het is het kledingstuk om aan te trekken naar een formeel event of receptie. Het is het kledingstuk om over te brengen wat voor type man u bent: eentje met klasse. Helaas weten nog altijd veel te veel mensen niet hoe exact ze zo’n smoking nu moeten dragen. Een smoking overhemd is evenzeer een mysterie voor een groot deel van het publiek. Gelukkig is het niet zo moeilijk. Hoe draagt u zo’n smoking overhemd? We leggen het even uit.

Het smoking overhemd


Een smoking is niet compleet zonder de accessoires als de strik. Het mag dan altijd wel grappig zijn als iemand ervoor kiest om een black tie te doorbreken met een vrolijk strikje maar zorg ervoor dat u dat niet bent. Een man met stijl is iemand die kiest voor een zwarte zelfstrikker. Dat betekent dat u zelf aan de slag zult moeten gaan om te strikken maar dit is niet zo’n ramp als u misschien wel denkt. Oefen het op voorhand even in en is het eindresultaat niet perfect of symmetrisch? Dat is enkel charmant! Naast de zelfstrikken heeft uw smoking overhemd altijd dubbele manchetten. Ook belangrijk is dat u de knopen verstopt in het afgewerkt product: dat geeft het mooiste resultaat.

Een beetje variatie


Een goede smoking ziet er eigenlijk altijd min of meer hetzelfde uit wie hem ook draagt. Toch zijn er kleine variaties mogelijk. In de eerste plaats draait het dan rond de kraag. Voor de kraag kunt u zonder problemen verschillende varianten kiezen maar de knopensluiting is hoe dan ook afwijkend van wat u met uw dagelijkse shirt doet. Kies voor een blinde sluiting of voor gaatjes in beide panden zodoende dat uw studs kunt dragen. Bent u een gevorderde? Kies dan voor een wit overhemd met een beetje textuur om uw smoking nog net wat meer aanzien te geven. Een leuk idee hierbij is te kiezen voor een piqué overhemd. Neem al deze regels in acht en u hebt het perfecte smokinghemd! Naar boven