Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Een zwart overhemd zwart houden

18-11-202218-11-2022


Zwarte kleding wassen

Wij hebben heel veel zwarte overhemden, truien en onder t-shirts in ons assortiment. Elke man, jong of oud heeft wel een zwart kledingstuk in de garderobekast hangen. Het combineren met een zwarte trui of zwart overhemd is eigenlijk vrij simpel omdat zwart met bijna alle kleuren kan worden gematcht. Zelfs zwart op zwart is een altijd-goed combinatie die een klassieke uitstraling heeft. Wilt u een super-chique uiterlijk, combineer dan het zwart overhemd en een zwarte chino met een nachtblauwe stropdas. Succes verzekerd! Er is niets zo vervelend dan dat de kleur zwart begint te vervagen. Probeer dit te voorkomen door de juiste tips te gebruiken.


Niet te vaak wassen

Door het vele malen wassen gaat zwarte kleding vervagen. Hoe goed en voorzichtig u ook met de kledingstukken omgaat, het is bijna niet te voorkomen. Een tip is, om te proberen wasbeurten over te slaan. Kleding zoals een zwarte trui wordt over een onder t-shirt of overhemd gedragen. Het is eigenlijk niet nodig om deze steeds te wassen na één dagje dragen. Een paar uurtjes ophangen in de frisse buitenlucht en de trui kan er weer tegen. Vlekjes kunnen behandelt worden met een vlekkenspray. Kijk wel uit met sommige deodorants. Deze kunnen juist in zwarte kleding vlekken veroorzaken.


In de wasmachine: donker bij donker

Wanneer u donkere kledingstukken bij elkaar in de wasmachine doet, zullen de kleuren minder snel vervagen. Doe geen lichte kledingstukken bij donkere was omdat deze de verf die altijd loslaat, door een licht kledingstuk wordt opgenomen. Donkere kleding met elkaar in de wasmachine zorgt ervoor dat de verf weer door deze kleding wordt geabsorbeerd. Door kleding als een zwart overhemd binnenstebuiten te keren, voorkomt u wrijving van de buitenzijde tegen de trommel en met andere kledingstukken. Er ontstaat ook eerder slijtage wat dan ook weer vervaging van kleur geeft. Het is ook zinvol om ritsen en haakjes te sluiten voordat u de kleding in de machine stopt.


Koud water

Door het gebruik van koud water zal minder snel de verf van het kledingstuk loslaten. Bij een koudere wastemperatuur zal de kleur langer behouden blijven. De koudste stand om zwarte kleding te wassen is 30 graden. Warm water maakt vezels sneller kapot.


Kort wasprogramma

Gebruik een speciaal wasmiddel voor donkere was en draai een kort programma. Gebruik een vloeibaar wasmiddel omdat dit in kouder water en een kort programma beter zijn werk kan doen en sneller oplost. Als de mogelijkheid er is, voeg dan bij het laatste spoelwater 250 ml azijn. Azijn fixeert de kleur en zorgt ervoor dat de laatste restjes wasmiddel verdwijnen. Doe zwarte kleding nooit in de droogtrommel en hang het niet in de zon. De zon is een natuurlijk bleekmiddel wat funest is voor zwarte kleding.