Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
BLACK FRIDAY nu 25% korting op bijna alles

Falke wandelsokken, voor de man die wandelt

30-08-202230-08-2022


Getest: Falke TK2 Cool wandelsokken

We kunnen niet allemaal zo’n Ethiopische marathonrenner zijn die op zijn blote voeten buiten loopt. Integendeel. De juiste schoenen en sokken maken het verschil wanneer je verder loopt dan even een blokje om. Het is dan ook niet gek dat er, naast verschillende sportschoenen voor uiteenlopende activiteiten, ook speciale sokken zijn. Als ultieme aanvulling op de juiste schoen. De Falke TK2 Cool wandelsok is een goed voorbeeld hiervan.


De juiste maat

Dat je schoenen op de juiste maat moet kopen dat weet iedereen intussen wel. Sokken worden nog wel eens te groot gekocht. Dat is onverstandig. Die extra stof van de grotere maat moet toch ergens heen. Het gevolg is dat je een ophoping in je schoen hebt die gaat schuiven en uiteindelijk blaren veroorzaakt. Daar wordt niemand blij van. De verkeerde maat dragen zorgt er ook voor dat de speciale eigenschappen van zo’n sok, zoals het afvoeren van vocht of het koel houden van de voet, minder goed werken. Dat komt omdat de sok dan niet meer perfect aangesloten zit.


De Falke TK2 Cool in de praktijk

Om eerlijk te zijn: ik geloofde het eigenlijk niet. Een sok die verschil maakt als je alleen maar gaat wandelen? Ideaal dus om eens een paar uit te proberen. Ik heb de Falke TK2 short cool geprobeerd op een van mijn wandelingen. Met de complimenten van Hemd voor Hem. Denk overigens nu niet meteen aan de Nijmeegse vierdaagse. Mijn wandelingen zijn maar bescheiden. In dit geval een dikke twee uur aan de wandel om een afstand van ruim tien kilometer af te leggen. Wat blijkt? Het maakt wel degelijk verschil. Allereerst is het bijzonder dat zo’n dun laagje stof je schoenen zachter aan laat voelen. De zool van de sok heeft een verdikking. Die is precies goed. Het ontkoppelt je voet als het ware van de schoen. Zonder dat je voet heen en weer gaat glijden of dat je schoen ineens krapper wordt. Knap gedaan. Dat die zool wat dikker is heeft niet alleen met het draagcomfort te maken. Het speelt een belangrijke rol bij het afvoeren van vocht en warmte. Ook hiervoor niets dan lof. Na een lange(re) wandeling stap je eigenlijk gewoon met frisse voeten weer je schoenen uit. Ideaal.


Conclusie

Ik vind deze Falke TK2 short cool sokken een absolute aanrader. Of je nu in je vrije tijd graag wandelt of voor je werk veel moet lopen maakt niet uit. En hoewel ik het niet uitprobeerde denk ik dat de kleur en de lengte van de sok ook geen verschil maakt op de specifieke kwaliteiten van deze sokken.