Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Het belang van het logo

30-03-202230-03-2022

 


Hoe groter het logo, hoe beter

Voor veel mensen draait het leven om status. Dat doen de meeste mensen door te laten zien hoe veel merkkleding ze wel niet hebben. Om deze merkkleding op te laten vallen moet er een groot logo op. Hoewel, dit hoeft niet bij alle merken. Bij een merk als Calvin Klein of Lacoste mag het er erg groot op staan. Dit is ook omdat dit merken zijn die de jeugd ook veel draagt. Een merk als Casa Moda daarentegen, wordt gewoon door mannen gedragen. Daarbij is het niet nodig om het logo er groots uit te laten springen. Sterker nog, daar zouden juist veel mensen heel erg niet blij van worden. Dus of er een groot logo op mag of niet, hangt heel sterk af van welk merk het is en onder welke doelgroepen het populair is.


Logo's die meegaan met de toekomst

Hoewel het logo bij het ene merk graag gezien wordt, en bij het andere merk helemaal niet, veranderen alle logo's elke paar jaar wel een klein beetje. Dit is omdat mensen wel uitgekeken zijn op bepaalde logo''s na een paar jaar en dan is het dus weer tijd voor een nieuw logo. Ook laat het dan zien dat het deel van de nieuwe collectie is, als we het weer hebben over status. Om weer terug te komen op het logo van Calvin Klein, zij zagen dat veel mensen hun kleding droegen vanwege het logo. Daarom hebben ze nu een joggingpak met alle logos die ze hebben gehad erop. Op die manier kunt u de evolutie van het logo zien.


Mee kleurende logo's

Sommige logo's zijn inderdaad geliefder dan andere logo's. Maar wat nou als deze logo's mee kunnen kleuren? Hiervoor heeft Lacoste een erg mooi voorbeeld. Zoals de meeste mensen weten, is het logo van Lacoste een groene krokodil. Nou vind niet iedereen de kleur groen mooi, wat hartstikke begrijpelijk is. Al helemaal als het op een andere kleur poloshirt zit. Dan moet daar natuurlijk wat aan veranderd worden. Daarom wordt de krokodil dan ook in dezelfde kleur als de polo gemaakt in sommige poloshirts van de nieuwe collectie, als uitprobeersel.