Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x

Het merk Profuomo uitgelicht

02-03-202202-03-2022



Profuomo: Nederlandse merk met Italiaanse allure

Profuomo produceert prachtige herenkleding en kwaliteitsoverhemden, en bestaat sinds 1934. Hoewel veel mensen denken dat het een Italiaans merk is, is Profuomo een echt Nederlands bedrijf. Het bedrijf is gevestigd in Capelle aan den IJssel en is ontstaan uit Michaelis en de Micro Dassenfabriek uit Rotterdam. Het merk begon als producent van kwaliteitsdassen voor de gewone man, die tot dan toe vooral door kleermakers werden gemaakt. In 1985 werd het duidelijk dat de kwaliteit van hun dassen zo goed was, dat zij daarvoor internationale erkenning kregen. Het bedrijf besloot de merknaam te veranderen van Michaelis naar Profuomo. Vanaf dat moment groeide het bedrijf uit tot de grootste producent van dassen in Europa. Ze werden een internationale speler. Het Nederlandse bedrijf groeide zo binnen een eeuw uit tot een premium modemerk, bekend om zijn hagelwitte overhemden en de beste kwaliteit accessoires.
 

Italiaanse stoffen

Voor hun overhemden gebruiken ze stoffen van de Italiaanse weverij Albini, dat beroemd staat om hun goede kwaliteit en kleur stof. Deze overhemden staan bekend als één van de beste basic overhemden die verkrijgbaar zijn. Ze volgen daarin de Italiaanse traditie, van een sterk getailleerde pasvorm, voor een modern en verzorgd uiterlijk, en de beste kwaliteit stof en afwerking. Hun collectie overhemden bestaat inmiddels uit verschillende modellen, waaronder de Originale, Sky Blue en 2.0. De 2.0 collectie werd gelanceerd in 2016 en is bij ons in de webshop te verkrijgen. Al deze overhemden zijn strijkvrij en bieden een perfecte pasvorm en comfort. Naast overhemden heeft Profuomo een scala aan accesoires, polo's, truien en meer.
 

Eigen winkels

In 2009 opende Profuomo haar eigen winkels in de P.C. Hooftstraat en Rotterdam. Inmiddels bieden ze een ruime collectie van verschillende mode-artikelen aan, maar het overhemd en de stropdas blijven hun vlaggeschip. Alle verschillende producten zijn goed met elkaar te combineren, zodat ook de man met een minder oog voor mode en kleur, gemakkelijk een stijlvolle outfit kiest. Hun collectie loopt uiteen van schoenen, horloges, sjaals, kostuums, tot overhemden en natuurlijk stropdassen.