Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x

Het onderhouden van overhemden

16-01-202216-01-2022


Overhemd onderhouden


Een fijn en mooi overhemd maakt de man. Het voelt niet alleen prettig, maar geeft ook zelfvertrouwen als het de juiste pasvorm heeft en lekker comfortabel zit. Om zo lang mogelijk van uw pareltje te kunnen genieten is het van belang om het goed te onderhouden.

Let er bij het wassen op dat u gekleurde en witte was gescheiden houdt. Gebruik ook geschikte wasmiddelen voor de soorten was, bijvoorbeeld geen wasmiddel met chloor voor de gekleurde was en  raadpleeg de wasvoorschriften in het overhemd zelf! De beste temperatuur is 30 tot 40 graden en een niet al te volle wasmachine. Laat de wasmachine niet op te hoge toeren centrifugeren om beschadiging te voorkomen. Voor extra bescherming kunt u de was het beste binnenstebuiten wassen. Zodra de was klaar is, haalt u het er zo snel mogelijk uit om het dan te laten drogen aan een kleerhanger waarbij u zorgt dat alles soepel hangt. Drogen in de droger wordt sterk afgeraden want dit tast de kleurvastheid en de stevigheid van de stof aan.

Het voordeel van strijkvrije overhemden is dat het strijkijzer in de kast kan blijven staan. De laatste kreukeltjes zullen door de lichaamswarmte verdwijnen. Als u toch nog even licht wilt strijken, doe dit dan als het nog licht vochtig is met het strijkijzer op een lage temperatuur. Pas op dat u de strijkbout niet te lang op dezelfde plek houdt, anders loopt u met het welbekende strijkijzer patroon op uw rug. Na het strijken direct op een hanger hangen met de bovenste knoopjes dicht om de vorm te behouden. Met deze simpele tips wordt goed onderhouden heel eenvoudig en blijft uw kleding net als nieuw, ook na vele wasbeurten. Lekker lang genieten van een perfecte pasvorm en prettig draagcomfort, met behoud van kwaliteit hoeft niet moeilijk te zijn.