Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Het overhemd en de heren blouse

10-12-201810-12-2018



Is het nu een blouse of een overhemd?


Het is een vraag die veel mannen zich vroeg of laat stellen en waar u waarschijnlijk geen klaar antwoord op hebt: wat is nu eigenlijk het verschil tussen een heren blouse en een overhemd? Geen paniek: u bent verre van de enige man met die vraag en het antwoord is eigenlijk heel simpel. Het enige echte verschil is officieel dat de knopen bij een blouse aan de linkerzijde zitten en bij een overhemd aan de rechterzijde. Dat is de theorie: in de praktijk is het vaak zo dat beide termen dooreen worden gebruikt en dat leidt tot heel erg veel verwarring.

Historische roots


Er valt ook wat te zeggen over beide termen doorheen de geschiedenis. Waar een blouse tegenwoordig bijna uitsluitend wordt gebruikt om de vrouwelijke variant aan te duiden was dat vroeger wel even anders. Elke blouse was een heren blouse. Een feit dat pas begon te veranderen toen ook vrouwen de arbeidsmarkt betreden. Langzamerhand werd de blouse meer en meer een kledingstuk dat synoniem stond met deze sekse en maakte het hemd zijn intrede. Het is dan in het heden ook nog steeds zo dat een blouse, zelfs een heren blouse, vooral vrouwelijke vormen benadrukt met een zichtbare taille en meer ruimte op de borst. De blouse is korter dan het hemd en wordt vaak over de broek gedragen wat bij een hemd niet het geval is.

Hernieuwde populariteit


Betekent dit dan dat een blouse specifiek voor vrouwen is? Nee! De heren blouse is ook vandaag de dag nog altijd springlevend en zelfs aan een heropleving bezig. Het mannelijke overhemd blijft, met zijn rechte pasvorm en mannelijke accenten, natuurlijk de koning te rijk maar is niet de enige keuze. Zeker onder de invloed van bekende sterren en bands uit de jaren ’80 is de blouse ook voor heren een keuze die door de beugel kan. Wenst u zich echter formeel te kleden en niet te zeer uit de band te springen? Dan raden we toch aan dat u kiest voor een net gesneden hemd. Tegenwoordig zelfs strijkvrij verkrijgbaar voor een minima aan moeite. Klinkt dat niet heerlijk?