Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Het vinden van de juiste fit

14-09-201914-09-2019

 

 

Slim fit

 

Als u in het label van uw overhemd slim fit ziet staan, dan betekend het dat het een getailleerd overhemd is. Dat betekend dat het wat smaller op de buik en borst is. Daarom is dit soort overhemd of polo goed geschikt voor de wat slanker gebouwde mannen. Ook zit er vaak wat stretch in, voor bewegingsvrijheid. Dit is wel zo fijn als u een drukke man bent. Want u kan er in naar kantoor, maar u kunt er ook de kinderen mee ophalen.

 

 

Modern fit

 

De modern fit is weer een net iets ander verhaal. Deze is niet net zo strak getailleerd als de slim fit. Maar hij is wel getailleerd. Dit is dus voor de ‘normaal’ gebouwde man een perfecte fit. Niet te lomp en niet te strak. U ziet er dus hip en verzorgd uit, maar tegelijkertijd heeft u genoeg ruimte om in te bewegen. En dat kleine beetje meer ruimte dan dat in de slim fit, kan toch best wel lekker zijn. Aangezien er de hele dag door van alles en nog wat op u af kan komen, omdat geen enkel leven saai is. En zeker dat van u niet.

 

 

Tailored fit

 

Vindt u de slim fit net iets de strak, en de modern fit net iets te los. Dan is de Tailored fit echt iets voor u! Dit komt omdat deze fit gemaakt is voor de moderne man. Er is genoeg bewegingsruimte, maar u ziet er nog steeds perfect uit. Vooral onder een getailleerd kostuum staat dit overhemd goed. Dan kunnen mensen zien dat u een vlotte modieuze man bent. Terwijl u het niet zo strak zit dat het voor u oncomfortabel wordt. Want dat willen we ook weer niet. Want in dit geval hoeft u geen pijn te lijden om mooi te zijn. En dat is eigenlijk wat we allemaal wel willen.

 

 

Regular fit

 

Zoals de naam eigenlijk al weggeeft, is de regular fit een normale pasvorm. Het is een redelijk recht overhemd, maar is toch een heel licht getailleerd. Dit zorgt ervoor dat het net even iets vlotter er uit ziet. Met deze fit kiest u voor bewegingsvrijheid terwijl u een klassieke look behoud. Veel van de kostuums zijn namelijk licht getailleerd, net als dit overhemd. Dat zorgt dus voor een goede combinatie. Wel zijn er verschillen in welke professioneel geschikt zijn, en welke informeel geschikt zijn. Dit ligt, net als bij de andere fits, vooral aan kleur en print.

 

 

Comfort fit

 

Lekker comfortabel: de comfort fit. De comfort fit is helemaal niet getailleerd. Dus u ziet geen rondingen op de achterkant. Dat betekend dat de overhemden of polo’s recht naar beneden lopen. Deze fit wordt vooral aangeraden aan mannen die een maatje meer hebben, of die hun bewegingsvrijheid echt nodig hebben. Ook zie je deze fit vaak bij de wat oudere mannen, omdat alle overhemden vroeger zo recht gemaakt werden. Nu zijn er de mannen die zich op deze fits aan hebben gepast, maar er zijn ook genoeg mannen die het liefst in hun comfortzone blijven. En gaan voor de fit die ze hun hele leven al dragen. Hoewel dit overhemd wijder hoort te vallen, is het niet nodig om een te grote maat te bestellen. Want dan ziet het er simpelweg slordig uit. Meet daarom altijd voordat u aan een nieuwe maat of fit begint, uw lichaam op. Op die manier weet u zeker dat u de juiste maat heeft.