Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Hoe meet ik een riem op?

16-03-201916-03-2019


De riem goed gedragen


Als u een nieuwe herenriem wilt kopen, dan is het natuurlijk belangrijk te weten welk formaat u precies nodig hebt. Vaak vergeten mannen hoe belangrijk de riem is bij het creëren van een goede outfit. Het volgende overzicht geeft dan ook meer duidelijkheid over de verschillende manieren waarop u uw riem aan opmeten. Zo bent u zeker dat uw aankoop geen miskoop wordt!

Een oude riem opmeten


Het eenvoudigste is natuurlijk om de maat van uw oude riemen te controleren. Zo heeft u meteen een duidelijk beeld op hoe groot nieuwe riemen moeten zijn! Als u de maat echter nergens op de oude riem kunt vinden, dan meet u deze het best opnieuw op. De maat van een riem wordt altijd gemeten vanaf het punt waar de gesp de riem raakt, tot aan het gaatje precies in het midden. De maten van een riem verhogen of verlagen altijd met 5: het getal met dus wel afgerond worden! Als u bijvoorbeeld op 83 centimeter uitkomt dan is de riemmaat 85.

De riemmaat opmeten bij uzelf


Als u uw eigen riemmaat wilt opmeten dan weet u precies hoe groot nieuwe riemen moeten zijn. Eigenlijk gaat het opmeten van de riem bij uzelf precies zoals het opmeten van een oude riem. Gebruik een meetlint om de omtrek van uw middel te bepalen. Ofwel trekt u het meetlint door de broek heen, ofwel doet u dit zonder broek aan. Het uiteindelijke resultaat zal dan wel wat verschillen, u zult precies weten welke maat u nodig heeft!

Een herenriem (laten) inkorten


Als u niet zeker weet welke maat u precies heeft, dan kunt u natuurlijk ook altijd een iets grotere riem kopen. Als de riem dan toch te lang blijkt te zijn, dan kunt u deze eenvoudig (laten) inkorten. Bij het inkorten wordt de gesp verwijderd, het leer verkort en wordt de gesp er wederom opgeplaatst. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om de riem te laten zoals hij is en er gewoon een aantal gaatjes bij te laten prikken. Op die manier blijft de riem even lang maar kunt u de broek wel strakker aantrekken tot de gewenste lengte. Een riem kopen vraagt duidelijk enige voorbereiding als u het goed wil doen, maar een herenriem opmeten is dé manier om miskopen te vermijden en uw perfecte riem te vinden!