Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Hoe pak ik mijn overhemden kreukvrij in de koffer?

08-04-202208-04-2022



Kreukvrij op reis: de kunst van het overhemd inpakken


Wanneer u op reis gaat spreekt het voor zich dat u er ook op vakantie piekfijn uit wenst te zien. Het grote vraagstuk waarmee iedere man dan mee wordt geconfronteerd: hoe neemt u een overhemd kreukvrij mee? Het inpakken van die koffer is zonder enige twijfel een behoorlijke uitdaging. Dat zonder kreuken doen is zo mogelijk nog moeilijker. Wat zijn de beste manieren om uw lievelingshemd ongeschonden op bestemming te krijgen? Dat leggen we even voor u uit.
 

De basis


Gaat u met de auto of met de trein op reis en neemt u eigenlijk helemaal niet zo veel bagage mee? Dan maakt u bij voorkeur gebruik van soepele bagage zoals bijvoorbeeld een rugzak. In principe zal uw koffer immers niet al te veel dooreen geschud worden tijdens dergelijke reizen. Tijdens een vliegreis liggen de zaken anders: er wordt relatief ruw met bagage omgegaan tijdens het in- en uitladen en om die reden is een harde koffer een betere keuze. Bij eender welk type koffer is het echter belangrijk om te letten op de volgorde van het inpakken. Leg altijd de harde en zware spullen onderaan. Schoenen, boeken en dergelijke plaatst u onderaan uw koffer. Dan komt zachtere kleding zoals ondergoed, sweaters en t-shirts. Ten slotte legt u helemaal bovenaan de koffer formele kleding zoals hemden. Een goed idee om ruimte te besparen en uw overhemden kreukvrij in de koffer te krijgen is kiezen voor oprollen. Door uw kleding op te rollen in de koffer voorkomt u dat deze gaat kreuken. We raden u wel aan om deze techniek op zijn minst enkele keren te oefenen voor u daadwerkelijk inpakt. Voor het beste resultaat is het enorm belangrijk om strak en stevig op te rollen. Wat hierbij kan helpen is een kledingzak. Deze speciale plastic kledingzakken beschikken over een ventiel om lucht uit de zak te persen. Zo pakt u uw hemden vacuüm in.


Strijkvrij en nog enkele tips


De gemakkelijkste manier om een kreukvrij resultaat te garanderen? Kies voor een strijkvrij overhemd. Niet alleen is een strijkvrij exemplaar extra handig op reis maar bovendien zijn deze meer bestand tegen kreuken. Let daarbij wel op dat het nog altijd niet zo is dat u gewoon een strijkvrij hemd losjes in de koffer kunt deponeren. Ook hier moet er nog gelet worden op de inpakmanier.

Gaat u niet voor oprollen? Dan vouwt u uw overhemden zo op:
 
  • Vouw de zijkanten van de hemden voor 1/3de naar binnen
  • Vouw beide mouwen in de lengte naar binnen toe
  • Vouw de onderkant van de mouwen ook naar binnen op
  • Vouw het onderhemd dubbel tot aan de boord

Hebt u dit gedaan? Zorg er dan ten slotte voor dat uw koffer afgestemd is op de hoeveelheid kleding die u mee neemt. Een volle koffer zorgt voor eigen stabiliteit. Een halflege koffer zorgt ervoor dat alles door elkaar zal geschud worden.