Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Inktvlekken op het overhemd

14-01-201914-01-2019



3 tips om een inktvlek uit uw shirt te verwijderen


Een lekkende balpen in het borstzakje van uw hemd? Per ongeluk op uw blouse een streep gezet in plaats van op papier? Geen paniek! U hoeft uw overhemd niet direct weg te gooien. Als u er snel bij bent, is de kans groot dat u de inktvlek eruit krijgt. Met deze drie tips verwijdert u inkt uit uw kleding.

Inktvlekken verwijderen met melk


Soms is de oplossing dichterbij dan u denkt. In dit geval staat het zelfs in uw koelkast. Melk staat er om bekend inktvlekken te kunnen verwijderen. U kunt gewone melk, karnemelk of koffiemelk gebruiken. Schenk een flinke scheut melk in een ruime kom. Dompel het deel van uw overhemd waar de vlek zit in de melk. Laat dit een paar uur weken. De melk trekt de inkt als het ware uit uw kleding. U zult zien dat de melk langzaamaan een blauwe gloed krijgt. Was na het weken uw overhemd op de gebruikelijke manier in de wasmachine. Grote kans dat na deze wasbeurt de vlek eruit is!

Haarlak als vlekverwijderaar


Om inkt uit uw kleding te halen kunt u ook haarlak gebruiken. Haarlak op basis van alcohol werkt het beste. Ook hier geldt dat u er snel bij moet zijn en de vlek niet te lang moet laten zitten. Een mini haarspray in uw tas is dan ook geen gek idee. Spuit de haarlak op de vlek en laat het intrekken. Dep daarna de vlek droog met een schone witte doek. U zult zien dat de blauwe vlek verdwijnt. Om het helemaal af te maken, wast u als laatste stap uw behandelde blouse in de wasmachine.

Supermarkt of drogist


Als bovenstaande huismiddeltjes niet werken, kunt u ook in de supermarkt of drogist speciale vlekverwijderaars kopen. Deze middelen werken vaak tegen hardnekkige vlekken zoals inkt. Lees altijd goed het voorschrift op de verpakking en volg de instructies nauwkeurig. Sommige producten kunt u niet op alle soorten stof gebruiken. U kunt het middel daarom het beste eerst testen op een stukje van uw kleding wat niet zichtbaar is, bijvoorbeeld aan de binnenkant van uw kraag. Na gebruik van een dergelijk product is het belangrijk dat u uw kleding daarna wast in de wasmachine. Hoewel deze tip duurder is dan de eerdergenoemde middelen, werkt het vaak beter tegen hardnekkige inktvlekken. Als de vlek er al langer zit, is deze tip zeker het proberen waard.