Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
SALE TOT 50% KORTING

Kan een overhemd in de droger?

12-05-201912-05-2019

De droger: een geweldige uitvinding, maar niet voor uw overhemden

Een overhemd in de droger, doen?


Een overhemd heeft op z'n tijd een goede wasbeurt nodig. Wilt u dit kledingstuk goed wassen en drogen? Dan is het belangrijk om te weten wat wel en niet goed is. Kan een overhemd in de droger? In dit artikel krijgt u antwoord op deze vraag.
 

Een overhemd in de droger. Ja of nee?

 

Het antwoord is kort en krachtig. Het is beter om uw overhemd niet in de droger te gooien. Laat het kledingstuk in de buitenlucht (of binnenlucht) drogen. Hang het aan een hanger. Strijk de manchetten, de knopen en de mouwen glad, zodat deze ook goed kunnen drogen. Wanneer u een shirt in de droogmachine gooit, zal het kledingstuk veel sneller slijten. In de kraag kunnen bobbeltjes en luchtlaagjes komen. Daarnaast verliest de stof z'n stevigheid en worden de kleuren valer. Als u lang wilt genieten van uw kledingstuk, stop 'm dan niet in de droger.
 

Toch in de droogmachine stoppen?

 

Wil u uw shirt toch in de droger gooien? Het kan wel, maar het vraagt andere wasvoorschriften dan voor uw sokken, uw ondergoed of uw broeken. Zorg dat u het juiste programma selecteert. Let als eerst op de temperatuur. Veel droogmachines staan standaard op 90 graden, maar voor uw shirt is dat echt te hoog. Stel de machine in op maximaal 40 tot 60 graden. Hiermee voorkomt u dat het materiaal van de overhemden beschadigd raakt.
 

Strijkvrije overhemden in de droogmachine

 

Heeft u non-iron kledingstukken? Dan kunt u deze in de droogmachine stoppen. Het voordeel is dat door de warmte de eventuele kreukels die zijn ontstaan tijdens het wassen verdwijnen (stop nooit teveel items in de wasdroger, anders gaat het alsnog kreuken). Maar aan de andere kant doet de droger de stof op langere termijn eerder kwaad dan goed en zal een overhemd veel sneller slijten. Wanneer u een nat strijkvrij overhemd ophangt, zult u zien dat deze ook mooi strijkvrij opdroogt. Zonder extra snelle slijtage.