Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
BLACK FRIDAY nu 25% korting op bijna alles

Kantoorkleding: een lijstje van must-haves

16-08-202216-08-2022


Kleding voor op kantoor


Het kan vaak moeilijk zijn om een geschikte outfit te vinden voor op kantoor. De lijn tussen casual en overdressed kan immers dun zijn, want niet elk maatpak heeft dezelfde uitstraling. Bovendien is niet elke dag hetzelfde. Voor een dagje achter de computer mag uw stijl vaak al wat relaxter zijn dan voor een meeting met klanten. Met een enkele simpele kledingstukken kunt u echter al snel een aantal geschikte looks creëren. Wij zetten enkele tips voor kleding op kantoor op een rijtje, van informeel tot formeel, zodat u steeds tip-top gekleed op de werkvloer verschijnt.

Voor casual Fridays


Op sommige dagen is de sfeer op kantoor al wat relaxter. Net voor het weekend of tijdens de zomer, bijvoorbeeld, staat de boog vaak wat minder gespannen. Dat kan ook in uw kleding gereflecteerd worden, zonder meteen voor een t-shirt te kiezen. Ga voor een polo of een overhemd met een button-up, een hemd zonder knoopjes op de kraag. Dit detail geeft uw outfit meteen een wat meer casual look. Combineer met een chino met een paar nette schoenen of spierwitte sneakers, voor een gestylede maar relaxte outfit.

Voor elke dag


Investeer in elke goed basisstukken voor uw dagelijkse kantoorlook. Een paar donkere sokken, een riem en een monochroom overhemd zijn daarbij een goede start. Als gulden regel kiest u voor een riem in dezelfde kleur als uw schoenen. Voor uw sokken gaat u voor een donkerdere versie dan de kleur van uw hemd, zoals donkerblauw bij een lichtblauw hemd. De das is een ideaal accessoire om wat swung aan uw look te geven. Ga voor een egale kleur voor een strenge look, of kies voor een patroon om uw outfit wat meer karakter te geven.

Voor belangrijke vergaderingen


Op dagen dat er echt niet mis mag gaan, zoals wanneer u een belangrijke vergadering hebt, is het een goed idee om wat extra aandacht te besteden aan uw uiterlijk. De kleren maken immers de man en de eerste indruk blijft het langst hangen. Ga dan ook voor een net button-down overhemd in combinatie met een strak pak. Met een klassieke stropdassenknoop geeft u uw outfit de finishing touch.