Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Kies het juiste overhemd

10-02-201910-02-2019


Wat is voor mij het ideale overhemd?


Het overhemd is ongetwijfeld een basisonderdeel van elke stijlvolle mannenoutfit. De zoektocht naar een kwalitatief, mooi hemd is er echter geen eenvoudige en vaak gaan mannen dan ook de mist in bij hun keuze. Het gevolg? Een hemd dat allesbehalve bij de outfit past en alleen maar geld heeft gekost!

Gelukkig kunnen de volgende tips u helpen om het beste hemd te kiezen. Net zoals bij de aankoop van andere kledingstukken komen bij het kiezen van een goed hemd heel wat factoren kijken. Een overzicht:

1. De maat van het hemd

Stijl en uitstraling zijn waarschijnlijk de belangrijkste factoren bij de keuze voor een hemd. De stijl van een hemd wordt grotendeels bepaald door de pasvorm en het is dan ook belangrijk daar aandacht aan te besteden. Heeft u het wel voor een strak hemd dat modern oogt en uw lichamelijke vormen naar buiten brengt, of verkiest u een comfortabel overhemd dat vooral gemakkelijk zit en misschien klassieker oogt?

De pasvorm van het overhemd is een essentiële factor om comfort te verzekeren. Ga vooral af op uw gevoel, kies iets dat bij uw persoonlijke smaak aansluit en natuurlijk ook bij de gelegenheid past!

2. De kleur van het hemd

Vervolgens speelt natuurlijk ook de kleur van het overhemd een belangrijke rol bij de uitstraling die erdoor teweeg wordt gebracht. Afhankelijk van uw smaak en de gelegenheid kiest u logischerwijs voor een andere kleur. Op formele gelegenheden is een donkere, minder opvallende kleur misschien de beste optie, terwijl u gerust iets gedurfder kunt kiezen als u bijvoorbeeld op reis gaat of naar een avondfeestje gaat. De mogelijkheden zijn hoe dan ook uitgebreid!

3. De patronen op het hemd

Eigenlijk is het nog altijd het beste om te kiezen voor een eenvoudig overhemd met niet al te veel poespas, juist omdat het risico op blunderen dan zo goed als onbestaande is. Toch kan het gebeuren dat u naar een feestje of andere gelegenheid gaat waar de dresscode heel wat meer ruimte voor variatie laat. In dat geval kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een hemd in een opvallende kleur en met leuke patronen, zoals hokjes of verticale lijnen. Dit zijn echter uitzonderingen, en dergelijke overhemden zijn dan ook écht geen optie als u op zoek bent naar kledij voor op de werkvloer of op kantoor. De boodschap is dus: gebruik gerust uw fantasie, maar enkel wanneer dat meerwaarde geeft aan uw outfit!

Het beste hemd kiezen is dus iets waar tal van factoren bij komen kijken, en er kan eigenlijk geen eenduidig antwoord op die vraag gegeven worden. Afhankelijk van uw stijl, de gelegenheid en de eventuele dresscode kiest u een ander hemd - en daar rekening mee houden is dan ook belangrijk! Naar boven