Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Kledingtips voor het juiste postuur

06-05-202206-05-2022



Kledingtips voor verschillende posturen

Bij verschillende posturen passen verschillende outfits het best. Sommige mannen willen graag wat langer lijken, anderen zouden liever iets korter lijken. Heeft u een buikje, en moet die minder opvallen? Of zou u graag wat breder ogen? U kunt zich op al deze zaken kleden, en de keus voor de juiste outfit zorgt ervoor dat uw kleren samenwerken met uw postuur, in plaats van tegenwerken. In deze blog lopen we langs de verschillende effecten van kleding op uw postuur. We kijken hoe u uw postuur veranderd door gewoon iets anders aan te trekken.
 

Kledingtips voor kleine mannen

Bent u niet bijzonder lang en heeft u een normaal postuur? Dan wilt u misschien dat uw kleding u helpt om wat meer lengte te krijgen. De belangrijkste is: draag kleding met een goede pasvorm, en laat uw kostuum tailleren. Bij getailleerde kleding blijft uw postuur mooi in verhouding met uw lengte. Een andere tip is het dragen van opvallende kleuren en patronen. Hierdoor lijkt u groter dan u bent. Kies bijvoorbeeld voor een pak met een lichte streep. U kunt ook overwegen bretels te gaan dragen. De vuistregel is: verticale lijnen maken u optisch langer. Zorg er in ieder geval voor dat uw overhemden niet te recht vallen: dan wordt uw postuur te vierkant en lijkt u kleiner.
 

Slanke mannen

Bent u erg slank, of zelf tenger? Als u wilt dat uw kleding daar niet de nadruk op legt, zorg dan dat uw kostuum en overhemden niet te strak getailleerd zijn. Verder helpen wat dunnere stropdassen. Een mooi slank postuur kan uiteraard ook extra geaccentueerd worden. Juist de laatste herenmode trends spelen hier heel erg op in. Steeds meer merken komen met extra strak getailleerde overhemden en poloshirts. Strakke kleding is hip!
 

Kledingtips voor grote mannen

Bent u juist erg lang, en wilt u graag dat uw kleding dat niet benadrukt? Kies dan voor onopvallende, donkere kleuren, zoals Sailor Blue. En gebruik geen verticale lijnen, want die maken u langer. Laat uw overhemden en kostuum licht tailleren, maar niet teveel. Zorg er altijd voor dat uw overhemden en truien de juiste lengte hebben. Kies bij overhemden voor mouwlengte 7 (dit is de vakterm voor lengte maat overhemden) en ook bij een kostuum of trui is de keuze voor een juiste lengte maat een must. Hierdoor voorkomt u dat een kledingstuk te kort is bij de rug of bij de armen.
 

Vollere mannen

Bent u fors van postuur, en heeft u bijvoorbeeld een buikje? Geen probleem! Er zijn een aantal manieren om uw kleding met uw postuur samen te laten werken. Effen, donkere vlakken verhullen uw postuur. Kies een donkere colbert met mooie pasvorm, zonder al te sterke taillering. Ook hier kunnen bretels helpen uw bovenlichaam meer in de lengte te accentueren. Als het even kan kiest u voor een regular fit, deze pasvorm is heel licht getailleerd. Zit dit te strak of wilt u meer bewegingsvrijheid, kies dan voor een wijde pasvorm ook wel comfort fit genoemd.