Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Lange dagen met korte mouwen

22-10-202222-10-2022

 

Warme, lange dagen vereisen koele, korte kleding


We hebben hier in Nederland een paar warme dagen op het moment. Dat betekend dus dat alle korte broeken de kast uitgehaald moeten worden. Maar bij die korte broeken doet u natuurlijk geen trui of een overhemd met lange mouwen. Daar hoort natuurlijk iets luchtigs en het liefst met korte mouwen op. Want ja, anders is het natuurlijk veel te warm. Ook op kantoor. Maar wat veel mensen doen in deze warme dagen, is naar het strand gaan. Dan is het natuurlijk ideaal om een polo te dragen. Deze gaan gemakkelijk aan en uit, en ze hebben ook geen probleem met de wasmachine. Maar ook overhemden met korte mouwen mogen weer volop gedragen worden. Deze stralen namelijk net iets zakelijker uit dan een polo, maar ze zijn minder warm dan een overhemd met lange mouwen.

 

Het gebruik van overhemden met korte mouwen


Een overhemd met korte mouwen klinkt natuurlijk geweldig, met dat warme weer. En dat is het ook. Er is alleen één nadeel: er zijn, vanzelfsprekend, geen manchetten die onder uw jasje uit kunnen steken. Er zijn werkgevers die hier een probleem mee hebben, dus is het, ook op die tropische dagen, verplicht om een overhemd met lange mouwen aan te doen. Maar er zijn ook genoeg werkgevers die het verschil niet eens zien. Dat is lekker gemakkelijk voor u, want een korte mouwen overhemd onder een jasje is een stuk luchtiger dan een lange mouwen overhemd onder een jasje.

 

Geen warme dagen zonder een polo


Als u niet naar kantoor hoeft op die warme dagen, dan gaat u natuurlijk niet helemaal door al die moeite om een overhemd aan te doen. Dan kiest u simpelweg voor de polo. Een polo is namelijk net iets sportiever, waardoor de bewegingsvrijheid net iets groter is dan die in een overhemd met korte of lange mouwen. Maar ook als er bij u op kantoor een business-casual stijl aangehouden wordt, is een poloshirt van harte welkom. Let er wel op dat deze dan met een nette pantalon gecombineerd wordt. Anders slaat uw outfit te veel over naar casual, en dat wilt u niet.