Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Nieuwe overhemden

28-12-201828-12-2018



Wassen van een overhemd: hoe zit dat als deze nieuw is?


We struinen maar al te graag online webwinkels af op zoek naar nieuwe hippe overhemden. Wanneer het overhemd in huis is, wilt u het liefst het nieuwe kledingstuk meteen aantrekken.

Toch doet u er beter aan om daar even mee te wachten… Het is beter om eerst een nieuw overhemd te wassen. Maar waarom? En hoe pakt u dat het beste aan?
 

Wassen van een overhemd, waarom als deze nieuw is?


Het wassen van een nieuw overhemd, waarom moet dat eigenlijk? Hier zijn drie redenen voor: stijfsel, irritatie en vouwen.
 

  1. Stijfels. Een nieuw overhemd moet er goed uitzien in de winkel. Vaak wordt er stijfsel gebruikt om de overhemden mooi in de verpakking te houden. Het is beter om uw overhemd daarom eerst te wassen, alvorens u deze aantrekt.
  2. Irritatie. Het stijfsel kan leiden tot irritatie en uitslag op de huid. Daarom doet u er beter aan om eerst uw overhemd te wassen.
  3. Vouwen. Een overhemd die lang in een verpakking zit, heeft gegarandeerd vouwen. Vouwen in de mouwen, in de kraag, bij de manchetten en onderaan het overhemd. Deze vouwen krijgt u er goed en eenvoudig uit door eerst uw overhemd te wassen.

Wassen van een overhemd, hoe doet u dat?


Het wassen van een overhemd vraagt een speciale wasbeurt. Wanneer u voor het eerst een overhemd wast, moet u het overhemd eerst in een bak met koud of lauw water leggen. Laat het overhemd een klein kwartier (10 tot 15 minuten) in de bak liggen. Zodoende went u overhemd aan water en kunnen de eerste chemicaliën eruit trekken.

Daarna is het belangrijk om uw overhemd in de wasmachine te gooien. Kijk goed naar de kleur van het overhemd. Heeft uw overhemd kleur? Voorkom dat de kleur afgeeft op andere kledingstukken en was het overhemd met kledingstukken in dezelfde kleur.

Doe het overhemd binnenstebuiten in de wasmachine, zodat de eventuele beschadigingen niet zichtbaar zijn. Een overhemd wassen doet u het beste met een laag toerental van de wastrommel en met een lage temperatuur. Hiermee voorkomt u snelle slijtage en krimpen.