Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x

Op hoeveel toeren mag ik een overhemd wassen?

08-01-202108-01-2021



Het overhemd wassen: op hoeveel toeren en andere tips


Hemden wassen is voor veel mannen een echte hel. Gewone kleding is niet meer dan op een paar knopjes drukken, maar om een hemd correct in en uit de wasmachine te krijgen is er net wat meer knowhow nodig. Tenminste als u toch zo lang mogelijk wenst te genieten van uw overhemden. Weet u helemaal niet hoe eraan te beginnen, wat het correcte aantal toeren is en meer? Lees dan verder en we maken u wat wijzer.
 

Hemden in de wasmachine: de basis


Witte en gekleurde was dient u altijd te scheiden om ongelukken en verkleuringen te vermijden. Let daarbij ook goed op het gebruik van de juiste wasmiddelen. Een goed wasmiddel is niet al te indringend: twijfelt u kies dan voor specifiek voor overhemden gemaakte wasmiddelen. Het spreekt daarbij voor zich dat u de wasvoorschriften op het etiket in acht neemt. Om slijtage te voorkomen draait u best alle overhemden binnenstebuiten. Om de randen extra te beschermen slaat u vervolgens de boorden en de manchetten naar binnen. Per wasbeurt is het aangeraden om niet meer dan 6 overhemden tegelijkertijd te reinigen. Was ook nooit uw overhemden op een te hoge temperatuur. 40 graden is dan wel de regel voor kleding die u vaak draagt maar dit is te heet voor het delicate katoen. 15 of 30 graden is de betere keuze in dit geval. Wat het toerental tijdens het wassen betreft opteert u maximaal voor 600 toeren. Meer dan dat zorgt voor extra slijtage.
 

Na het wassen


Hang na het wassen uw hemden meteen op en doe dat liefst terwijl ze zo nat mogelijk zijn. Wij adviseren om een wasdroger te vermijden om zo lang mogelijk te genieten van uw hemden. De boord, manchetten en knooplijst strijkt u met de hand glad. Strijken is in principe niet nodig. Doet u dit toch liever? Tracht dan te hete strijkijzers te vermijden en strijk de boord en de manchetten slechts kort. Bovendien is het aangeraden het hemd binnenstebuiten te draaien en enkel de binnenkant te strijken. Zijn er nog vouwen te bespeuren? Dan worden deze tijdens het dragen door uw lichaamswarmte vanzelf glad gestreken.