Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Overhemden en stropdassen combineren voor de zomer

20-05-201920-05-2019


Met 30 graden weet niet iedereen hoe hij zich moet kleden. We zijn er simpelweg niet aan gewend, en onze garderobe is er dan ook niet op ingericht. Soms grijpen we dan terug naar de flip-flops en cargo shorts. Zonde! Want zelfs met hoge temperaturen kunt u er elegant uitzien. Het gaat dan om de juiste kleuren. Daarom doen we in deze blog suggesties voor kleurcombinaties, voor iedere dag van de week.


De basis

De basis voor zomerkleuren is simpel: lichte kleuren werken beter dan donkere. Alom bekend is natuurlijk dat donkere kleding warmer is, omdat het de zon beter absorbeert. Een andere reden is, dat lichte kleuren er simpelweg beter uitzien wanneer de volle zon erop staat. De reflectie van een kaki kostuum is prettiger aan de ogen dan een zwart kostuum. Kies daarom in de zomer voor lichte kleuren en materialen, zoals wol- en linnenblends.


Maandag, dinsdag en woensdag

Begin de week rustig, met kalme kleuren. Een hagelwit overhemd met een lavendel-stropdas geeft een ontspannen uitstraling, zodat maandag er ineens niet meer zo hectisch uitziet. En daarmee ook niet zo hectisch zal voelen. Dinsdag is de dag waarop de zakenwereld zich plots beseft dat wat op de kalme maandag is uitgesteld, moet worden ingehaald. Daarom gaan we voor een formele uitstraling, in nog steeds een lichte tint. Een lichtblauwe stropdas met een subtiel patroon, op een lichtblauw overhemd, en bij voorkeur een lichtgrijs zomerkostuum laat zien dat u vandaag geopend bent voor zaken. Woensdag is altijd een feestelijke dag, omdat dit het kantelpunt is waarop het weekend nieuwe weekend zich aandient; vanaf nu komt het volgend weekend dichterbij en raakt het vorige weekend verder weg. Daarom een uitgesproken combinatie: een knalwit overhemd, in combinatie met een uitgesproken stropdas. Een klassieke, felgroene Paisley met blauwe accenten. Een lichtblauw zomerkostuum benadrukt uw feestelijke stemming.


Donderdag en vrijdag

Donderdag is een dag van contrasten. We herinneren onszelf eraan dat we onze dagelijkse zaken serieus nemen, ondanks het naderende weekend. Maar we willen toch even hinten naar dit vrolijke feit. Een donker kostuum, met wederom een wit overhemd, en een goudkleurige stropdas maakt een sterk contrast, waardoor u een sterke indruk maakt richting het eind van de week. Vrijdag mag het speelser. Daarom gebruiken we lichtblauw als basiskleur voor uw kostuum, een hagelwit overhemd, en een lichtrode stropdas met een brede streep.