Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Overhemden in grote maten bestellen

12-05-201912-05-2019

 

Tips bij een overhemd bestellen voor een zware man


Overhemden zijn niet enkel voor de man met een slanke lijf ook zwaardere mannen hebben keuze uit een groot aanbod stijlvolle overhemden. Vroeger was die keuze dan wel nog beperkt, tegenwoordig bestaan er ontelbare mogelijkheden voor mannen met een maatje meer. Natuurlijk is het wel belangrijk ook hier aandacht te besteden aan bepaalde factoren bij aankoop. Een overzicht is hier dan ook op zijn plaats!


Belangrijk bij de aankoop van overhemden grote maten voor een zware man


1. De kleur en patronen van het overhemd

Gewoon omdat je als man wat zwaarder bent, wil niet zeggen dat je geen mooi overhemd kan uitkiezen. Het is wel aangeraden stil te staan bij de kleur van het hemd. Zo geeft een donkere kleur sneller een slanke indruk dan felle kleuren.

Rood en oranje zijn dan bijvoorbeeld kleuren die je postuur snel zwaarder doen lijken. Welke kleur je kiest hangt natuurlijk volledig af van je voorkeur en stijl. Zo kies je voor formele gelegenheden natuurlijk best voor sobere, klassevolle kleuren, terwijl een creatieve bezigheid dan weer een opvallender overhemd toelaat.

Vervolgens speelt ook het patroon van het overhemd een belangrijke rol bij de uitstraling die gecreëerd wordt. Net zoals overhemden van normale grootte komen hemden voor zwaardere mannen ook in verschillende uitwerkingen en met verschillende motieven. De meeste merken hebben tegenwoordig ook 3XL, tot zelfs 7 XL overhemden, met patronen en motieven in verschillende stijlen. Hoe beter je het aanbod kent, hoe eenvoudiger het zal zijn om een overhemd te kiezen dat goed past én stijlvol is!

2. De pasvorm van het overhemd

Ten tweede is ook de pasvorm van het hemd belangrijk als je de beste optie zoekt. Gewoon omdat een hemd groter is, wil nog niet zeggen dat het ook goed past. Bepaalde merken hebben bijvoorbeeld overhemden met een slim fit model voor zwaardere personen, tot 3 XL of meer. Andere hebben bij de grotere maten dan weer enkel rechte overhemden grote maten. Informeer u goed over verschillende merken en het juiste overhemd vinden wordt veel eenvoudiger!

3. Let op de maat van het overhemd

Tenslotte is natuurlijk de maat van het overhemd zelf erg belangrijk. Het is misschien niet eenvoudig precies te weten welke maat je nodig hebt maar daar bestaan hulpmiddelen voor. Zo kan je gebruik maken van handige maattabellen die op basis van de omtrek van je lichaamsdelen bepalen welke maat je hebt.

Op die manier vind je snel overhemden grote maten die precies goed zitten. Vooral de boordmaat is hierbij van groot belang, de omvang van de borst en buik en de lengte van de mouwen. Het resultaat? Je weet precies welk overhemd je nodig hebt voor jouw postuur en dat maakt de zoektocht natuurlijk zoveel aangenamer!