Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Overhemden koud wassen

10-11-201810-11-2018



Overhemden wassen: op 40 graden?

Een man met stijl is een man die vaak kiest voor een overhemd. Een kwaliteitsvol overhemd is natuurlijk ook een kledingstuk waar u liefst zo lang mogelijk geniet van hebt. Het correct onderhouden van uw overhemden is dan ook op zijn minstens even belangrijk als het kiezen van de juiste maat. Hoe zorgt u er nu voor dat uw overhemden zo lang mogelijk van feilloze kwaliteit blijven? Op welke temperatuur moet u uw overhemden wassen? Tijd voor enkele tips!

Wassen op 40 graden

De algemene wijsheid wat wassen betreft is natuurlijk dat u best kleding die u vaak draagt wast op 40 graden. Klinkt redelijk zeker als u weet dat er vroeger gewassen werd op 60 tot wel 90 graden. De moderne technologie en betere wasmiddelen hebben de noodzakelijke temperatuur om vuil te verwijderen echter sterk naar beneden gehaald. Maak echter niet de fout om zonder nadenken uw overhemden ook mee op 40 graden te wassen. Overhemden op een te hoge temperatuur wassen zorgt ervoor dat het materiaal sneller zal verslijten en zijn kleur verliest. Zeker een stof als katoen, een bijzonder populaire keuze bij overhemden, heeft hier last van. Om zeker te zijn van een lange levensduur van uw overhemden kiest u beter voor een wasbeurt op 15 of 30 graden.

Nog enkele tips

Niet enkel de temperatuur is van groot belang bij het overhemden wassen. Om de levensduur van uw kledingstukken te maximaliseren zijn er nog tal van andere tips om in het achterhoofd te houden. Kies bijvoorbeeld voor een laag toerental van de wastrommel. Op deze manier voorkomt u dat uw favoriete overhemd met steeds hogere snelheid tegen de wastrommel slaat en lichte beschadigingen oploopt. Steek na het wassen ook nooit uw overhemd in de droger! De droger is het apparaat bij uitstek dat katoen aantast en het materiaal stevigheid doet verliezen. Een veel betere optie is om uw overhemden te laten drogen aan een hanger of desnoods over een stoel. Wilt u maximale veiligheid? Overweeg dan een waszak te kopen om uw overhemden in te wassen.