Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Pyjama’s zijn heerlijk

26-08-202226-08-2022

 

U mag gezien worden in een pyjama


De Romeinen sliepen al in hun tunieken, hadden ze het koud dan trokken ze er gewoon meerdere aan. In Perzië ontstond als benaming van wijdvallende broeken het woord pay-jameh, wat letterlijk beenbekleding betekent. Dit woord werd in het Westen overgenomen en vertaald als pyjama. Echter waren het de Britse mannen die als eerste in de 17e eeuw de pyjama introduceerde als vrijetijdskleding. Pas veel later werd de pyjama daadwerkelijk vertaald naar kleding om in te slapen. Ook in ons land werd de pyjama uiteindelijk heel gewoon. Zo gewoon dat het dragen van een pyjama later weer als hopeloos ouderwets werd bestempeld. Tot voor kort beweerde het grootste gedeelte van de Nederlandse man dan ook graag zonder te slapen. Nu weten we gelukkig beter. De moderne man kunt u niets meer wijsmaken, er gaat gewoon weg niets boven comfort.
 

De voordelen van een pyjama


Slapen in een pyjama kent veel voordelen. In de koude maanden zorgt de warmte van nachtkleding voor een aangename lichaamstemperatuur en valt u gemakkelijker en ontspannen in slaap. Er zijn comfortabele pyjama’s met lange broeken en shirts met lange mouwen verkrijgbaar. Allen gemaakt van het zachtste katoen, dat aanvoelt als zijde. Met zulke nachtkleding stapt u, op een koude ochtend, net even iets gemakkelijker uit bed dan zonder nachtkleding aan. In de warme zomermaanden laat een goed ademende pyjama geen nare zweetgeurtjes achter, wat ook erg prettig is voor een eventuele partner in bed. Ook huidirritatie op benen, rug en armen door overmatig transpireren, behoort met het dragen van goede nachtkleding tot het verleden. Voor de warme dagen zijn er leuke lounge broeken en bijpassende shirts in diverse modellen en kleuren verkrijgbaar. Door deze shirts en broeken, van bekende kwaliteitsmerken, te combineren creëert u een casual kledingstijl. Hiermee zou u ook op het strand geen flater slaan. Wordt het in de avonduren toch wat fris dan zijn er bijpassende loungevesten verkrijgbaar, die tevens buiten gedragen kunnen worden.
 

Heerlijk ontspannen


Als u na een dag hard werken thuis komt is er niets zo aangenaam dan de boel de boel te kunnen laten. Werkkleding mag uit en het is tijd voor comfort. Ook op een regenachtige vrije dag, is er niets fijner dan rond te kunnen lopen in prettig vallende kleding. Met de nieuwste collectie nachtkleding is er serieus rekening gehouden met de behoefte van de moderne man. Bekende merken houden ook met het ontwikkelen van hun nachtkledingcollectie rekening met de laatste modetrends. Bij de nachtkleding van nu wordt er zelfs over de kleinste details nagedacht. Er is gekozen voor ademende materialen, zachte stoffen, die bovendien erg lekker zitten. Zo is de nieuwe collectie nachtkleding niet alleen geschikt om in te slapen. Behalve dat u er de nacht comfortabel in door kunt brengen, kunt u er ook gerust overdags of in de avonduren in rondlopen. U hoeft zich daarbij niet ongemakkelijk te voelen, de nachtkleding oogt modern en valt goed om uw lijf. U ziet er verzorgt uit in uw casual outfit en staat niet voor gek wanneer er onverwachts bezoek voor de deur staat.