Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Snel en goed gekleed voor de dag

06-02-202006-02-2020



Binnen enkele minuten stijlvol de deur uit


Het hoeft niet veel tijd te kosten om scherp gekleed te gaan. We durven zelfs te zeggen dat u stijlvol kunt zijn in de tijd die het kost om een broek en t-shirt aan te trekken. Wie denkt dat het driedelig pak uit het straatbeeld verdwijnt, omdat de man te weinig tijd heeft, heeft het mis. U kunt binnen tien minuten scherp gekleed zijn, en in deze blog leggen we u uit hoe.
 

De basis: voorbereiding


Goede voorbereiding is zoals altijd het halve werk. U kunt niet verwachten morgen plots heel stijlvol te zijn, als u alleen maar t-shirts en spijkerbroeken in de kast heeft hangen. Daarom is het opbouwen van een goede garderobe cruciaal. Maar dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een paar simpele kledingstukken, die goed zijn uitgezocht, zorgen voor tal van mogelijke combinaties. De basisregel voor de basics is: kies kleuren die onderling goed matchen, en — dit kunnen we niet vaak genoeg herhalen — zorg voor een perfecte pasvorm. Het is moeilijk stijlvol te zijn wanneer kleding niet past. De basics die iedere man in huis zou moeten hebben zijn: een wit overhemd, een lichtblauw overhemd, een marineblauwe blazer, een grijze flanellen pan en bij voorkeur een pak in basiskleur naar keuze (grijs, zwart, donkerblauw). Toegegeven, dit kost iets meer tijd dan tien minuten, daarom heet het ook de voorbereiding.


Ken de etiquette


Door te etiquette te kennen, hoeft u zichzelf ’s ochtends maar een paar vragen te stellen, om precies te weten wat u aan moet. Wat is de gelegenheid? Geldt er een dresscode? Wat is het tijdstip? Is het binnen of buiten? Uit deze vragen rollen alle richtlijnen voor het kiezen van uw outfit. U heeft binnen één minuut een grof beeld van wat u aantrekt. Waarschijnlijk zal dit een willekeurige combinatie zijn van een overhemd, de grijze pantalon en een blazer of colbert. Dit kost nog eens twee minuten.


Kies de juiste accessoire


Dan komt het moeilijkste, maar ook het leukste onderdeel: kies de juiste accessoire. Gezien de accessoire maar klein is, zijn uw twijfels op voorhand al beperkt. We gebruiken met opzet enkelvoud, want meer dan één accessoire gaat eigenlijk altijd fout. Als u zich tot één item beperkt, kan het bijna niet missen. Neem bijvoorbeeld een stropdas in een accentkleur die bij u past. Hier kan wat tijd verloren gaan. Knoop nu de stropdas, en u bent klaar om te gaan, binnen tien minuten.