Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Sokken zeggen alles

16-01-202116-01-2021



Sokken als aanvulling op uw outfit


Vroeger was het kiezen van de juiste sokken gemakkelijk. Afhankelijk van de kledingvoorschriften koos u een sok in de kleur van uw kostuum, of in de kleur van uw schoenen. De sok moest in ieder geval neutraal en onopvallend zijn. Tegenwoordig echter is de keuze in sokken veel vrijer, en daarom kunt u met welke sok u kiest, uw outfit in iedere richting sturen. Welke sok u kiest bepaalt mede uw stijl, en afhankelijk van de gelegenheid en kledingvoorschriften, heeft u verschillende mogelijkheden.
 

Klassiek


Wanneer u voor een traditionele klassieke look gaat, is het belangrijk om voor een sok te kiezen in dezelfde kleur als uw kostuum of schoenen, of een sok die blend met de kleuren van uw outfit. U kiest bij voorkeur een onopvallende sok. Bij heren sokken is dit het meest gangbare uitgangspunt. Wij hebben een groot aanbod klassieke heren sokken van premium merken zoals Falke. U kunt weinig fout doen. Wanneer u een meer sportieve, maar toch nog klassieke look wilt, kunt u kiezen voor de bekende ruitsok van Burlington. Wanneer u geen sokken in bijpassende kleur heeft of wilt dragen, is de vuistregel: de sok moet altijd een tint donkerder dan uw broek zijn. Zelfs bij lichte schoenen kiest u de sokken beter uit op de tint van uw broek. Bij meer informele gelegenheden kunt u rustig experimenteren door sokken met subtiele patronen onder uw broek te dragen. Het mooist is een kleur en patroon dat in uw pak terugkomt. Merken als Hugo Boss en Calvin Klein bieden steeds meer subtiele patronen en verschillende kleuren sok. Kijk voor hun assortiment op onze webwinkel.
 

Modern


Wanneer u een moderne look wilt en van de traditionele, bijpassende heren sokken afstapt, heeft u plots veel meer mogelijkheden. Over het algemeen geldt: lichte sokken op een donkere schoen is not-done. Maar tegenwoordig wordt het steeds meer geaccepteerd dat er felle sokken onder een kostuum worden gedragen, en wordt het zelfs als modieus gezien. Wilt u er geslepen uitzien? Kies dan een opvallende kleur of opvallend patroon dat terugkomt in uw kostuum, zoals een lichte streep. Wilt u een statement maken? Dan kunt u eens proberen contrasterende sokken te dragen, in plaats van bijpassende sokken. Zeker bij informele gelegenheden bent u hier vrij in. Een licht linnen pak met felrode sokken bijvoorbeeld? Dat wordt colour-blocking genoemd. Wanneer u nog een stap verder wilt gaan, zou u zelfs de vrolijke patronen van Happy Socks eens kunnen proberen. Wij bieden op onze webwinkel een groot assortiment Happy Socks aan. Maar ook merken als Tommy Hilfiger bieden steeds meer opvallende heren sokken aan.