Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Stijlen: casual gekleed

14-04-202214-04-2022
Poloshirts zijn perfect voor casual

Casual is vrijetijdskleding


Als u ergens casual ziet staan, kan u er eigenlijk altijd wel vanuit gaan dat het gaat om vrijetijdskleding. Dit is dus in principe wat de meeste mensen elke dag aan hebben, tenzij er strenge kledingvoorschriften zijn voor op het werk. Gelukkig hebben de meeste kantoren dat niet meer, dus kunt u lekker casual gekleed gaan. Maar ook tussen casual en casual zit een verschil. Als u voor casual gaat, dan is het beste kledingstuk dat u kunt dragen, een polo. Deze straalt zowel elegantie als comfort uit. Als u deze dus combineert met een spijkerbroek of korte boek, met dit warme weer, dan heeft u de perfecte casual look. Terwijl wanneer u deze polo met een pantalon draagt, straalt het meer zakelijk of business-casual uit. Maar ook korte mouwen T-shirts, zoals die van Alan Red, vallen onder de casual kleding.

 

Casual overhemden dragen


Naast polo’s en overhemden zijn er ook nog overhemden die u casual kunt dragen. Bij deze overhemden ligt het vooral aan de combinatie die u er mee maakt en hoe u het overhemd draagt. De eerste regel bij casual een overhemd dragen, is dat u er absoluut geen stropdas in mag dragen. Dat betekend tegelijkertijd dat u uw bovenste knoopje, het boordknoopje, open laat. Vaak gaan de printjes op casual overhemden vaak ook nog in de boord door, dit is erg leuk om te zien. Dit overhemd mag in een zo gek mogelijk printje zijn, zolang als dat u het goed weet te combineren. En dat is de tweede regel van het casual dragen van een overhemd: houd balans in de combinatie. Als u namelijk een nette pantalon draagt bij een overhemd, elk overhemd, dan geeft het al snel een zakelijkere uitstraling. Dus wanneer u casual een overhemd draagt kunt u dit het beste doen op een spijker- of een korte broek, mocht het weer het toestaan.

 

Business-casual


Naast casual is er ook nog business-casual. Dit is een combinatie tussen casual kleding en zakelijke kleding. Deze stijl kan eigenlijk bijna overal wel bij. Deze bestaat vaak toch wel uit een overhemd. Afhangend aan de gelegenheid, kan dit overhemd zo druk zijn als u zelf wilt. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een effen overhemd met een printje in de boord. Ook bij deze stijl is het dragen van een stropdas eigenlijk overbodig. U kan natuurlijk wel voor een leuke balans ervoor kiezen om een effen stropdas te dragen op een druk overhemd. Of andersom; een drukke stropdas op een effen overhemd. Maar in principe hoeft u geen stropdas om. Wel is het verstandig om een pak of in ieder geval een nette pantalon aan te trekken. Deze pantalon mag trouwens ook in combinatie met een polo. Dan valt het ook nog steeds onder business-casual.

 

Casual kleding bij HemdVoorHem.nl


Overhemden vallen dus vaak ook onder casual kleding. Gelukkig hebben wij daar bij HemdVoorHem.nl genoeg van om uit te kiezen. Zowel zakelijke als casual overhemden. Maar ook verkopen we natuurlijk polo’s en T-shirts. Deze zijn binnen de casual stijl ook echt niet te missen. Dus als u één van elk van deze kledingstukken heeft, in combinatie met een leuke casual broek, dan zit u al voor een groot deel van de week goed. Natuurlijk is het niet verplicht om van elk van deze kledingstukken eentje te hebben, met drie van dezelfde kan het natuurlijk ook. Alleen is het dan wel leuker om ze in verschillende kleuren aan te schaffen of om te wisselen met uw broeken.