Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Strijkvrije overhemden wassen

28-12-201928-12-2019


Wasvoorschriften voor overhemden


Nooit meer te hoeven strijken met strijkvrije overhemden. Vroeger kon men hier alleen van dromen. Vandaag de dag is dit realiteit. Met non-iron kledingstukken hoeft u nooit meer de strijkbout erbij te pakken. Echter om het strijkvrije karakter te behouden van de items, is het belangrijk om de wasvoorschriften te kennen. Want hoe moet u eigenlijk strijkvrije overhemden wassen? 
 

 

Wat is een strijkvrij overhemd?


Een strijkvrij overhemd ondergaat een chemisch badje, waarin het katoen bewerkt wordt. De moleculen in het katoen gaan op één liggen, waardoor het materiaal nooit meer gestreken hoeft te worden. Tenzij u de kledingitems verkeerd wast en droogt.
 

Een strijkvrij overhemd wassen


Wilt u de non-iron items in de wasmachine gooien? Voor het beste resultaat kunt u beter tot maximaal 6 kledingstukken in de was gooien. Voordat u de hemden in de wasmachine stopt, kunt u ze beter binnenstebuiten draaien. Door de shirts binnenstebuiten te wassen, vermindert u de kans op schade en slijtage. Om uw shirts extra te beschermen kunt u beter ook de manchetten, de mouwen en de boorden naar binnen vouwen. Zet de wasmachine op een lage temperatuur (ongeveer 30 graden) en zorg ervoor dat het toerental van de wasmachine niet te hoog staat (ongeveer 600 toeren). Zo voorkomt u zoveel mogelijk beschadigingen.
 

Een strijkvrij overhemd drogen


Stop non-iron items niet in de droger. Niet alleen blijven de kreukels en de vouwen erin zitten, maar u maakt ook het strijkvrije karakter van de shirts kapot. Droog altijd de items uit aan een hanger. De vuistregel 'hoe natter, hoe beter' is hierbij van toepassing. Het water trekt alle oneffenheden uit uw kledingstuk. Voor een optimaal resultaat is het goed om de kraag, de knopenlijst en de manchetten glad te strijken. Hierdoor droogt uw gehele kledingstuk kreukvrij op. Is uw shirt bijna droog, maar zitten er nog enkele kreukels in? Dan is er geen nood aan de man. Trek het overhemd aan. Uw lichaamswarmte laat de laatste kreukels en vouwen verdwijnen. Heerlijk toch om nooit meer te hoeven strijken?!