Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Tips om de juiste heren parfum te vinden

14-10-202214-10-2022Met heren parfum maak je het verschil


Een subtiele, passende parfum kiezen die bij u past is geen sinecure. Er komt meer kijken bij het kiezen van een heren parfum dan menigeen denkt. Toch is het erg belangrijk dat u de juiste geur kiest. Want met een goede mannen parfum maak je bij je partner, op een date of op in het contact met zakenrelaties hét verschil. Succes of geen succes staat of valt met de keuze voor een passende herengeur. Maar hoe maakt u de goede keuze en waar moet je eigenlijk precies op letten bij het uitzoeken van de beste heren parfum?
 

Let op geureffect en op geurfamilies


Als je op zoek bent naar een passende herenparfum, een geurtje waarmee u subtiel opvalt, dan is het verstandig om enkele zaken in de gaten te houden. Ten eerste is het een wijdverbreid misverstand dat een geurtje die bij uw mannelijke collega overheerlijk ruikt, exact hetzelfde ruikt als u die heren parfum opdoet. Een parfum op de huid ruikt namelijk anders dan wanneer het geurtje nog in een flesje zit. Dit komt doordat de temperatuur van je huid en de pH-waarde invloed hebben op de parfumgeur. Ook reageert de parfum vaak op uw persoonlijke lichaamsgeur. Daarom is het verstandig om een geurtje te testen op uw huid. Om het u makkelijker te maken een goede herengeur te kiezen, zijn er in de tweede plaats in de parfumindustrie allerlei geurfamilies bedacht die u in de goede richting helpen. Bekende geurfamilies zijn bijvoorbeeld houtsoorten, oriëntaalse geuren, frisse en zoete geuren of kruidige parfums. Als u van uzelf weet welke geurenfamilie uw favoriet is, maakt dat de keuze al een stuk eenvoudiger.
 

Wissel van geuren en voorkom wrijven


Experts raden aan om na enkele dagen van parfumgeur te veranderen. Maar waarom is dat zo? Uit onderzoek is gebleken dat menselijke hersenen een onbekende geur interpreteren als iets nieuws. Het menselijke brein geeft bij een nieuwe geur het signaal af dat er gevaar is. Na enkele dagen blijkt er geen gevaar te zijn geweest en pikt u de geur van uw parfum niet meer op. Op zo'n moment is het verstandig een andere heren parfum op te doen. In een boek over parfumgebruik getiteld Parfumwijzer, een boek dat in 2015 gepubliceerd werd en waarin tal van tips staan over hoe een goede parfum te kiezen, deed de Vlaamse journaliste Sofie Albrecht een interessante constatering. In dit boek is onder meer te lezen dat je een parfum niet moet uitwrijven tussen je polsen. De parfumgeur wijzigt namelijk door de wrijving en vrijkomende warmte. Wil je de originele geur van parfum behouden, dan wrijf je de parfum dus niet uit!
 

Ons grote assortiment heren parfums


In onze online parfumerie vindt u alle opvallende merken uit de parfumwereld. Wat dacht u bijvoorbeeld van heerlijke parfums voor heren uit de collectie van Armani en Boss? Maar ook parfums van het topmerk Calvin Klein vindt u ruimschoots bij HemdVoorHem.nl. En natuurlijk kunt u ook kiezen voor een subtiele heren parfum van Paco Rabanna of de klassieke Dior-parfums.