Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Verschillende soorten ondershirts

30-05-201930-05-2019



Het juiste shirt kiezen


Welke onder shirt is voor u geschikt? Er zijn veel maten, pasvormen en een breed aanbod aan merken. Het juiste onder T-shirt is deels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Echter speelt uw lichaamstype en de situatie ook mee. Om u te helpen bij het bepalen welk shirt voor u geschikt is, volgt hieronder een overzicht van punten waar u op kunt letten.
 

De hals


Er zijn shirts in de omloop met een ronde hals en een V-hals. De hals is van grote invloed op uw outfit. Bij een overhemd is de regel: het ondershirt mag niet zichtbaar zijn. Een shirt met een ronde hals is geschikt in combinatie met een overhemd met een hoge kraag. In veel gevallen valt een shirt met een V-hals beter, omdat deze dieper valt. Hierdoor zijn deze shirts niet zichtbaar.
 

De pasvorm


Ondershirts moeten perfect aansluiten op uw lichaam. Er zijn heel veel soorten pasvormen in de omloop. Het is belangrijk dat een shirt de delen van uw lichaam benadrukt waar u trots bent. Daarnaast speelt de lengte van de mouwen en de schoudernaden ook mee. Mouwen dienen het midden van de bovenste armen te bereiken en de schoudernaden moeten recht op de schouders eindigen. De pasvormen van shirts worden aangeduid met slim fit, regular fit en comfort fit. Het is goed om te weten welke pasvorm u heeft, zodat u heel gericht kunt zoeken naar een goed shirt.
 

De lengte


De lengte van een ondershirt is ook belangrijk. Er zitten verschillen tussen gewone shirts en shirts die extra lang zijn. Vaak krimpt een shirt ietwat in de wasmachine. Hierdoor blijft een onder shirt vaak niet goed in een broek zitten. Met een extra lang shirt is het niet erg als het shirt iets krimpt in de was. Na de wasbeurt zit zo'n shirt juist als gegoten. In de regel is een extra lang T-shirt er voor mannen vanaf 1,85. Ben je minder lang dan is een onder T-shirt met een normale lengte goed genoed. Een te lang T-shirt is ook niet lekker, dan valt het T-shirt over de billen en kan het gaan trekken bij het zitten.
 

Stretch of geen stretch


Verder dient u ook na te denken over of u een voorkeur heeft voor stretch onder shirts of shirts zonder stretch. Een shirt zonder stretch zit losser op het lichaam en heeft vaak wat plooien. Een shirt met stretch zit strak op het lichaam. Vaak zijn deze onder shirts goed in combinatie met een overhemd. Wanneer u voornamelijk Slim Fit overhemden draagt, dan is een stretch T-shirt de beste oplossing, deze sluiten mooi aan op het lichaam en zal voor een goede basis zorgen onder een getailleerd overhemd. Voor mannen die van bewegingsvrijheid houden en geen aasnluitend T-schrt willen, kies dan voor een 100% katoenen T-shirt.


De merken

Voor onder T-shirts kunt u kiezen uit verschillende merken. In onze webshop hebben we een breed aanbod van alleen de beste merken en een aanbod dat zich onderscheid van elkaar. Zo kunt u terecht voor onder T-shirts van Casa Moda, deze vallen ruim en zijn er ook in de grotere maten (t/m 6XL), hebben we onder shirst van OLYMP, de echte 100% katoenen t-shirts. Of u kunt bij ons terecht voor Schiesser, een echt kwaliteits merk, maar ook voor HOM, Sloggi, Ten Cate, Hugo Boss, Armani, Calvin Klein en uiteraard de kwaliteits T-shirts van Alan Red!