Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x

Verzorgen strijkvrij overhemd

20-07-202020-07-2020



Strijkvrije overhemden wassen? Dat doet u zo

Het is de uitvinding van de eeuw: strijkvrije overhemden voor mannen. Met deze overhemden bent u bijna tot geen tijd meer kwijt aan strijken. Daarmee zijn deze kledingstukken onmisbaar in de garderobe van mannen die druk zijn of gewoonweg een grondige hekel hebben aan strijken.


Over een strijkvrij overhemd

Een strijkvrij overhemd staat ook wel bekend onder de noemer non-iron overhemd of een kreukvrij overhemd. Deze overhemden hebben een speciaal proces ondergaan. Ze hebben een chemisch badje gehad. In dit badje zijn er stoffen gebruikt die ervoor zorgen dat de moleculen in de stoffen op 1 lijn gaan liggen. Hierdoor wordt een optimaal kreukvrij resultaat bereikt.

Een strijkvrij overhemd wassen en drogen

Het wassen van een strijkvrij overhemd dient te voldoen aan allerlei wasvoorschriften. Voordat u dit kledingstuk in de wasmachine gooit, is het goed om u eerst te verdiepen in de wasvoorschriften.


Wassen

U kunt maximaal 6 strijkvrije overhemden wassen voor een optimaal resultaat. Doe niet meer in de wasmachine. Voordat u de overhemden in de wasmachine gooit, kunt u beter eerst de overhemden binnenstebuiten draaien. Sla de boorden, de mouwen en de manchetten naar binnen. Hiermee voorkomt u slijtage. Centrifugeer de overhemden op maximaal 600 toeren.


Drogen

Nadat de strijkvrije overhemden zijn gewassen, is het belangrijk om meteen de overhemden uit te hangen. Hoe natter, hoe beter. Het gewicht van het water speelt een belangrijke rol in het strijkvrij maken van het overhemd. Het water trekt namelijk alle kreukels, rimpels en vouwen uit het overhemd. Zorg er wel voor dat u eerst de kraag, de manchetten en de knopen met de hand glad strijkt. Wanneer u het overhemd aantrekt, zorgt uw lichaamswarmte ervoor dat verdere kreukels en vouwen verdwijnen.


Strijkvrij overhemd kopen

Wilt u nooit meer strijken? Is het uw wens om nooit meer het strijkijzer erbij te pakken? Bekijk dan ons assortiment aan non-iron overhemden. We hebben prachtige katoenen overhemden in ons assortiment in allerlei kleuren, maten en pasvormen.